Jade Raymond kilépett a Ubisofttól

A Ubisoft Toronto vezetője és az első Assassin's Creed producere, Jade Raymond tíz év után otthagyja a francia vállalatot és új lehetőségek után néz. A szemrevaló fejlesztőhölgy helyét a jövőben Alexandre Parizeau tölti be.

A Ubisoft sajnálattal jelentette be, hogy a veterán fejlesztőhölgy, Jade Raymond nem erősíti tovább a vállalatot. Raymond tíz évet húzott le a franciáknál, kezdve az első Assassin's Creeddel, legutóbb pedig a Splinter Cell: Blacklist felett bábáskodott. Ő volt az alapítója és vezetője a Ubisoft Torontónak, amely jelenleg a Rainbow Six: Siege munkálataiban működik közre.

Raymond egyike a játékipar kulcsfontosságú nőalakjainak, amit nem csupán dekoratív külsejének, sokkal inkább szakmai profizmusának köszönhet.

Búcsúüzenetében így ír: "Tíz, rendkívüli évet töltöttem a Ubisoftnál és büszke vagyok arra, hogy része voltam számos remek csapatnak az iparágban, akik igazán figyelemre méltó játékokat készítettek. Ez karrierem egyik legnehezebb döntése, a torontói csapat azonban immáron erős és a maga útját járja. Úgy hiszem, ez az ideális pillanat arra, hogy átadjam a stúdió vezetését Alexnek, hogy új lehetőségeket és más ambíciókat tűzzek ki magam elé."

Hogy Raymond kisasszony hol folytatja tovább karrierjét, az csak később derül ki. A torontói stúdiónál betöltött pozíciója Alexandre Parizeau ölébe hullt. A Ubisoft kanadai stúdióinak vezérigazgatója, Yannis Mallat egyúttal megköszönte Jade-nek a hosszú évek kitartó munkáját és sok sikert kíván neki a jövőben.

Ahogy mi is.

27 komment - szólj hozzá!