League of Legends - 1 milliárd mikrotranzakciókból

  • Írta: fojesz
  • 2014. október 25.
  • Biznisz
Link másolása
Habár a mikrotranzakciókat ki nem állhatja a játékosok egy része, a számok egyelőre a kiadók és fejlesztők oldalán állnak: úgy tűnik, egyre többet és többet költünk az online játékokban.

Sok kicsi sokra megy, bődületes mennyiségben költünk mikrotranzakciókra. Na jó, nem feltétlenül mi, de Ázsiában például egyre jobban mennek a free-to-play játékok, így hiába ellenkezünk, a kiadók valószínűleg jó ideig nem fognak leszokni erről a modellről.

A SuperData nevű elemzőcég jelentése szerint ráadásul a League of Legends egy rekord küszöbén áll, az első olyan játék lehet, ami több mint egymilliárd dollárt fog összekalapozni mikrotranzakciókból. Az elemzők az alábbi toplistával rukkoltak elő egyébként, ezen azt láthatjátok, hogy a különböző PC-s játékok mekkora bevételre tettek szert az ingame költésekből idén január és szeptember között:


Néhány megjegyzés/kiemelés ezzel kapcsolatban:

  • A számok a január és szeptember közötti időszakot összegzik, tehát ez korántsem a végeredmény!
  • A League of Legends szuperül megy, tavaly összesen 624 millió dollárra futotta neki mikrotranzakciókból, most meg máris 946 millió dollárnál tart.
  • Persze nincs könnyű dolga, a nyomában van a tavalyi év legjobban futó free-to-play játéka a Crossfire, illetve a Dungeon Fighter Online is.
  • A World of Warcraft negyedik, és az itteni számokban benne sincsenek az előfizetési díjak!
  • A DOTA 2 és a Hearthstone (mármint a PC-s verzió) a tízes toplista végén szerepel.
19.
19.
Pantz
Én valami értelmes megfigyelést azért kiemelnék...
A kép jobb oldalán látható mutatószámok...
Az azt mutatja, hogy a DOTA 20 helyet javított... És mióta is "play now" a game???
Ez azért beszédes..
18.
18.
Dreadlox
A bevétel részben a játékosbázis méretét is jelzi. De én arra akkartam utalni, hogy egy fos játéknak hogy lehet ilyen bevétele
17.
17.
SLi
#16: nem is a játékosbázisról van szó, hanem a bevételről
16.
16.
Dreadlox
#15: Én csak gameplayt láttam belőle. de semmivel sem több mint az összes f2p p2w shooternél.... és nem hiszem h annak annyi játékosbázisa lenne.
15.
15.
Stranger
#14: Én sem értem. Nem játszottam vele, nem is tudom h milyen játék, de ne mondják már h az a 2...
14.
14.
Dreadlox
a Crossfire mit keres ott? azt ne mondják h azért a szarért még emberek fizetnek is?XD
12.
12.
Necreon
#11: Hozzá kell tennem azért mindenképp hogy az amerikai zárt béta óta játszom LoL-t (kisebb kihagyásokkal), ami így nagyjából 5 évet jelent. Amennyi időt, energiát beleöltem és amennyi szórakozást (és bosszúságot... sokat) okozott, úgy éreztem egyszer nekem megéri kiadni rá egy teljes játék árát, pláne két félben fizetve.

Továbbra sem vagyok a mikrotranzakciók híve, csak hogy teljes legyen a kép, érdemes tudni a fentieket.
11.
11.
Necreon
Hozzájárultam én is 2x20 euróval eddig. Nem tervezek e fölé menni, és mindkét alkalommal akció volt (sokkal több RP járt ugyanazért a pénzért).
10.
10.
Giga0509
4-5 skinnel én is hozzájárultam :D karaktert meg vegyen a halál rp-ből,ha ip-ből is megveheted...
9.
9.
Exinor
#3: Én megjelenés óta LoLozok és a 4 év alatt sikerült megszereznem az összes hőst, úgy, hogy nem sokat költöttem a játékra, pár leárazott drágább hőst vettem ami épp kellet a ranked meccsekhez, meg pár skint ami tetszett. Egyszerűen képtelenség ingyen mindenhez hozzájutni, ha tényleg komolyabban szeretne valaki játszani, ha azt nézzük, hogy egy konzolos játék ára most 14-15ezer körül mozog azt simán rá lehet költeni, persze okosan, leárazásokra, viszont hosszú időre leköt, manapság már ez az egyetlen játék amivel játszom.
A free 2 play csak egy reklámfogás, igazából az ember csak "kipróbálhatja" a játékokat, viszont, ha nem akar egy évet csak farmolással tölteni és jutni valahová, akkor sajnos rá kell szánni egy nem f2p játék árát ezekre is.
Még megjegyezném, hogy a f2p játékok közül talán a LoL rendszere a legbarátságosabb, mert ami igazán előnyhöz juttatna, a runák nem megvásárolhatóak pénzért, viszont elengedhetetlenek a játékhoz.
Ha most kezdeném a játékot, akkor egy maxos RP csomagot vennék, szépen lassan kivenném a hösöket amik kellene leárazva + várnék runepage leárazásra, és IPböl csak runát vennék.
8.
8.
mestermagyar
#4: Költenek? 3 óra alatt összedob egy amatőr modellező egy olyan hacukát, amit 10 dolcsiért vesztegethetnek.
7.
7.
markoci555
A sok idióta...
2000 rp-m van, és skinjeim, és egy darab forintot nem költöttem rá!
E-pénisz növelő a skin vétel semmi más. Magadnak le lehet tölteni olyan programot, hogy skinnel legyél látható, amíg a többieknek sima vagy, ezért csak az marad, hogy te azzal dicsekedni akarsz.
Hősöket meg ingyen lehet, tehát aki azt vesz az még hülyébb.
Dota 2-ben ugyan ez van, ja nem, ott még a cuccokat is össze lehet gyűjteni, tehát aki azt veszi az még retardáltabb, vagy nem tudja már mire költeni a pénzét, olyan sok van.
6.
6.
SSJ Gábriel
#2: Attól még nem kötelez a skinek vételére, és gond nélkül ellehetsz pénzköltés nélkül is. Ez egyike azon kevés játékoknak, amik erre képesek :D

Mert játék, ugyanis nem kötelező sportként tekinteni rá (bár erre irányul, nem kötelező kompetitíven nyomni).

A teljesítménye pedig mindenképp elismerendő egyébként, hogy úgy első, hogy tényleg nem kötelez semmire, nem vesz rá, hogy mindenképp RP-t költs, mert konkrét előnyre nem teszel vele szert.
4.
4.
Na neee :D
Ez a free to play mikrotranzakciós dolog már nagyobb üzlet mint a rendes játékok gyártása...aztán ebben még ha jól látom a telefonos cuccok benne sincsenek :D
Amire még kíváncsi lennék, hogy ebből mennyit profitálnak? Mibe kerül ezeknek a legyártása? Annyi biztos, hogy nem GTS szerű befektetések.
A magánvéleményem annyi, hogy szerintem egyre kevesebb játékot fogunk úgy kézhez kapni a jövőben, hogy azok vételárral teljes értéket nyújtanak majd.
3.
3.
MikelGun82
A HS-ben pl hamarabb lehet kártyákhoz jutni, de idővel mindenki megszerezheti, így aki ilyen gamekben költ azért mert türelmetlen, vagy mert nincs annyi ideje játszani, és ezzel nem jut olyan dolgokhoz amit több játékkal ugyanúgy meg lehetne szerezni, addig miért hőbölög bárki? Nyilván nem a puszta játékszeretet vezéreli egyiket sem, főleg mert azzal ők maguk sem tudnak fizetni sehol :))))
2.
2.
Ecneb
#1: Ilyenekkel van tele az a játéknak nevezett program.
1.
1.
giga321
Jah sok skint meg hőst vettem rp-ből. De hát yolo.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...