Az ebola miatt jobban fogy a Plague Inc.

A The Daily Mail adatai szerint az iOS-re és Androidra is elérhető világjárvány-szimulátor, a Plague Inc. másfélszer jobb tempóban fogy, mint korábban, "hála" a hírekben látható ebolával kapcsolatos pánikkeltésnek.

Ötven százalékkal nőtt a Plague Inc. címen futó mobilos világjárvány-szimulátor letöltéseinek száma a világszerte terjedő ebolapánik miatt. Az Ndemic Creations több mint két éve piacon lévő játéka ennek eredményeképpen ismét a toplistások között van.

Normális esetben az eladás jó dolog, most azonban James Vaughan a fejlesztőcég alapítója aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az ugrásszerű érdeklődés a számos életet kioltó vírus felbukkanásához köthető.

The Daily Mail adatai szerint a Plague Inc. letöltéseinek száma 147 ezerrel nőtt az október 10-től 16-ig tartó időintervallumban. Ugyanebben a periódusban az aktív felhasználók száma mintegy 900 ezer fővel 4 millióra emelkedett. Az elmúlt hónapban a játék az iOS legjobb 20 listáján sem szerepelt, most pedig az öt legjobban keresett applikációk között áll.

"Azt hiszem, ez az első alkalom, hogy a játék beszerzésének a valódi világhoz köthető okai vannak" - jegyezte meg Vaughan.

"A játékosok gyakran érdeklődnek a világban történő eseményekről és sokszor társalognak a járványokról és a mögöttük meghúzódó tudományos témákról. Az utóbbi időben azt tapasztaltuk, hogy több tízezer játékos használja a fórumokat és a közösségi portálokat, hogy az eboláról beszéljenek" - tette hozzá az Ndemic Creations alapítója. Vaughan egyébként több alapítvánnyal is tárgyal azzal kapcsolatban, hogy a játékból befolyó profitot a betegség megfékezésére fordítsa.

41 komment - szólj hozzá!