Kilencmilliónál jár a Watch Dogs

A Ubisoft legfrissebb pénzügyi jelentéséből kiderül, hogy a 2015-ös üzleti év első felében 65 százalékkal növekedtek a cég eladásai. A Watch Dogs is remekül teljesít, már 9 millió példányt szállítottak le a boltoknak.

Nemrégiben ért véget a Ubisoft 2015-ös üzleti évének első fele, s a kiadó 484,2 millió euró bevételt szerzett ebben az időszakban, amely 65,1 százalékos növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakában elért 293,3 millió euróhoz képest.

Ami pedig a szeptember 30-án véget ért negyedév teljesítményét illeti, a cég bevételei 124,1 millió euróra rúgtak, amely 42,9 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi év hasonló időszakában produkált 217,7 millió.

A Ubisoft kiemelte, hogy a digitális eladásokból származó bevétele 90,4 százalékkal nőtt, amely 134,7 millió eurót jelent az ágazat számára, ráadásul a teljes értékesítés mintegy 27,8 százalékát tették ki a letölthető tartalmak.

A Watch Dogs remekül fogy, az akciójátékból már 9 millió kópiát szállítottak le a boltoknak, de a cég régebbi címei (Assassin’s Creed IV: Black Flag, South Park: The Stick of Truth, Far Cry 3 és Rayman Legends) is 113,7 millió eurót hoztak a konyhára.

A cég azt reméli, hogy a The Crewból 2 millió példány, a Far Cry 4-ből pedig 6 millió kópia talál gazdára az első évben. Erre minden esély megvan, hiszen a Far Cry 3-ból szintén 6 millió kelt el ennyi idő alatt (az eladások most 10 milliónál járnak).

Érdekesség, hogy a Ubisoft legnagyobb bevételt hozó platformja a PlayStation 4 volt, amit a PS3 követ, ami bizonyára annak tudható be, hogy a franciák időszakos exkluzivitásokat és előrendelői bónuszokat kínálnak a Sony konzoljain. A sort a PC, az Xbox 360, az Xbox One, a Wii és a Wii U zárja - ebben a sorrendben.

18 komment - szólj hozzá!