Popcornt bekészíteni: jön a The Game Awards

December 5-én rendezik meg az első The Game Awards díjátadót, amely a Video Game Awards-sorozat receptje alapján készül, és amely mögött nem más, mint Geoff Keighley, a VGA-k atyja áll.

Új díjátadóval jelentkezik Geoff Keighley, az első The Game Awards díjátadót Las Vegasban tartják december 5-én - itteni idő szerint december 6-án, hajnali 3 órakor kezdődik a műsor.

A The Game Awards a VGA-k receptje alapján készül, vagyis az év legjobb játékainak díjazása mellett egyéb showelemek és persze egy raklapnyi játékbejelentés is vár ránk, mindezt pedig élőben követhetjük majd a PlayStation Networkön, az Xbox Live-on, a Steamen és egyéb webes streameken keresztül.

Érdekesség, hogy Keighley ezúttal egy tanácsadócsapattal dolgozik, a hivatalos weboldal szerint Peter Moore (EA), Hideo Kojima, Phil Spencer (Microsoft), Reggie Fils-Aime (Nintendo), Shawn Layden (Sony), Yves Guillemot (Ubisoft), valamint a Rockstar és a Valve meg nem nevezett arcai is közreműködnek az előkészületekben.

Hogy mi lesz ezek után a VGA sorsa, azt nem tudjuk, hiszen a műsor mögött álló Spike még nem jelentett be semmit idevágót hivatalosan; az mindenesetre beszédes, hogy Keighley a Spike-tól függetlenül kezdett szervezkedésbe, és a The Game Awardsról elsőként beszámoló Variety is a VGA "közvetlen kihívójaként" emlegeti az új showt. Azok után egyébként, hogy a Spike (illetve a mögötte álló Viacom) a nyáron megszabadult a GameTrailerstől, elképzelhető, hogy nem kér már az évi videojátékos hercehurcából.

További érdekesség, hogy december 6-án és december 7-én lesz a PlayStation Experience, ami egy, a Sony által szervezett közösségi összeröffenés lesz a PlayStation-hívők számára - szintén Las Vegasban, minő meglepetés.

3 komment - szólj hozzá!