Felhőalapú tévészolgáltatást indít a Sony

  • Írta: Arell
  • 2014. november 13.
  • Hardver
Link másolása
A Sony a jövő év elején érkező PlayStation Vue névre keresztelt felhőalapú televíziós szolgáltatásával még több és színesebb tartalmat szeretne nyúltani a konzolos felhasználóinak.

A Sony új internetalapú televíziós szolgáltatást indít PlayStation Vue néven, mely a PS3 és PS4 konzolok mellett más készülékekre is megérkezik az év végéig - jelentette be a japán vállalat.

"A PlayStation Vue újraértelmezi a hagyományos tévénézési szokásainkat, így a műsorok erőfeszítés nélkül megtalálnak minket, lehetővé téve, hogy sokkal többet kapjunk lényegesen kevesebb keresgélésért cserébe" - kezdte mondandóját Andrew House, a Sony Computer Entertainment elnöke és vezérigazgatója egy mai sajtótájékoztató során.

"A PS Vue egy méretes katalógusnyi friss tartalom mellett elhozza a legjobbat az élő televíziózásból is, folyamatosan kapcsolatban tartva téged mindazzal, ami népszerű, új és menő."

A start napján piaconként hozzávetőlegesen 75 csatornával induló felhőalapú szolgáltatás helyi adások mellett kábelcsatornákat és On Demand tartalmakat is elérhetővé tesz. A népszerű adásokat három napra visszamenőleg is megtekinthetjük majd, sőt a kedvenc sorozataink epizódjait 28 napig meg is őrizhetjük és ezalatt bármikor újra visszanézhetjük.

Az amerikai médiapartnerek között már biztosan szerepelnek a CBS, a Discovery, a FOX, az NBCUniversal, a Viacom és a Scripps Networks Interactive csoportok csatornái. A listán szereplő felek között viszont egyelőre még nem sorakoztak fel a Disney érdekkör tagjai és az HBO, habár aktívan folytnak a tárgyalások a további szolgáltatók bevonásáról.

A Sony szerint a PS Vue modernebb TV-nézési élményt fog hozni, mint az idejétmúlt kábeles előfizetés, a felhasználók a "felfedezés" funkcióval pedig könnyedén kiszűrhetik a nekik tetsző hosszúságú, műfajú, népszerűségű és típusú műsorokat.

House egyelőre nem tett említést az árról, azt mindenesetre már most tudni lehet, hogy a "fair és versenyképes díjszabású" szolgáltatás havi előfizetésen alapszik majd, hűségszerződések, rejtett költségek és lemondási költség nélkül.

A PlayStation Vue 2015 első negyedévében jelenik meg, bétatesztje viszont már a hónap végén elkezdődik a PlayStation 3 és PlayStation 4 konzolokon, először az Egyesült Államokban (New York, Chicago, Philadelphia és Los Angeles) - az első teszt után hamarosan meghódítja az iPadeket is.

8.
8.
akifourteen
#7: De kedves Sony es mi van A Driveclubbal,meg a tobbi jatekkal ?
7.
7.
akifourteen
Tv,tv,tv,tv,tv,tv,tv,tv. Emlekeztek ugye !!
6.
6.
cannondale
5.
5.
Arell
#3: Sajnos erről még nincs információ.
4.
4.
lacinho01
magyar csatornák illetve külföldi csatik magyar nyelven biztos nem lesznek ugyhogy engem nagyon nem érdekel
3.
3.
Raam989
Ez fasza, de a lenyegrol nem esett szo. A balkanon is elerheto lesz?
2.
2.
Cellator
#1: Marharépa :D :D Azért kíváncsi leszek h pontosan milyen tartalommal lesz majd feltöltve Európának.
1.
1.
strike19
Én nem rajongok a felhőkért.Egyszer majd kisüt a nap és mindenki leshet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...