25 órás Skyrim-mod egy 19 éves sráctól

Link másolása
Egymaga tervezte meg, szervezte össze és írta meg a Falskaar nevű masszív Skyrim-modot egy 19 éves srác. Célja ezzel a rengeteg munkával, hogy egyszer a Bethesdánál dolgozhasson.

A PC Gamer csinált interjút azzal a 19 éves sráccal, aki egy közel 25 órás Skyrim-modot rakott össze. Alexander J. Velicky egyedül építette fel az új földrészt, mely az alapjáték bejárható területének a harmada. A dialógusokat és a küldetéseket is ő szerkesztette meg, a szinkronmunkához pedig még meghallgatásokat is tartott. A modhoz külön soundtrack is készült, mely több mint háromnegyed óra anyagot tartalmaz.

Velicky közel 2000 órát töltött a mod elkészítésével, mellyel a célja, hogy munkát kaphasson a Bethesdánál. Hozzátette, hogy a mod természetesen közel sem tökéletes, hiszen nem sok tapasztalata van a játékfejlesztésben, de a munkával rengeteget tanult. Emellett megköszönte a családja támogatását, hiszen a mod készítése mellett iskolába járni és dolgozni sem tudott.

Ha kíváncsiak vagytok hogyan sikerült a mod, innen letölthetitek.

Update! A hír nem friss, de legalább megtudtuk a történet végét: Alexander J. Velickyt végül a Bungie vette alkalmazásba.

33.
33.
Extol
Sokan magával a játékkal eltudnak tölteni ennyi időt :)
32.
32.
vnm51
#30: Az biza. Online helyett inkább adtak volna ki még minőségi DLC-ket.
30.
30.
névtelenség
#28: "El se hittem mikor leállították a Skyrim bővítését"

Te is fiam? :(
Napokig azt hittük, hogy valaki valamit félrehallott. Aztán jött a hivatalos bejelentés a beth fórumon. Sötét idők...
29.
29.
névtelenség
#25: SI szigetén többet kalandoztam, mint a birodalmi főprovinciában! lol

Amúgy ha már mod-ok, akkor az déli provinciát kinyitó Elsweyr mod az Oblivion-hoz. Igaz, mikor legutóbb láttam, még mindig csak készülőben volt.
28.
28.
dzsiádzsó
#27: Én anno azonnal letöltöttem a SI-t az Oblivionhoz, amint lehetett (x360), sztm jobb volt, mint maga a játék! TES III-as időket idézte, el voltam varázsolva, megérte a pénzt. Skyrim összes DLC-je nem ér annyit... El se hittem mikor leállították a Skyrim bővítését, nem voltak rosszak a DLC-k, de csak ennyi volt? Nagyon magasra tették a mércét ezzel a bővítéssel anno, meg nem is nagyon akarták megugrani azt a lécet ahogy elnéztem. Sajnos az Online-al vackolnak, nem is tudom mi lesz a következő rész, ha elvileg mindent elsütnek most, vagy egy teljesen új földrész? Érdekes, sajnos az Online nem jött be, de arra jó lesz, hogy bejárjak minden részt, mert mindig is elvarázsolt a TES-ek világa, mindig igényes dolgokat álmodtak meg nekünk, tényleg élvezet felfedezni.
27.
27.
drat576
#25: A Shivering Isles még "expansion pack" néven futott, és annál mindig is volt egy elvárt mennyiségű tartalom. DLC-ként viszont bármit ki lehet adni, főleg lópáncélt ^^
A kedvenc kiegészítőm a mai napig a NWN2-höz kiadott Mask of the Betrayer.
26.
26.
hurkagyurka2
Mesébe illő történet, de tényleg. A magam részéről minen tiszteletem a srácé a kitartásáért. Bár minden embernek így teljesülne a vágya! De sajnos a realitás az, hogy a többség csak melózik, gürizik, aztán mégsem viszi semmire... Ezzel együtt mindig jó érzés jó híreket olvasni! Végre egyszer nem az retekklubbostelavivkettős megölte, feldarabolta, kinyírta, elégette...
25.
25.
dzsiádzsó
#24: Szerintem viszont ötlettelen volt, Skyrim toldaléka, nem egy DLC. Minden karakter kb. ugyanaz, nem voltak jól elkülöníthetőek és beazonosíthatóak, nekem semmi nem maradt meg az egészből! Egy DLC ott kezdődik, ahol Shivering Isles anno. Persze ezt a szintet még hivatalos DLC-k se ütötték meg Skyrimhez. Persze ő csak egy amatőr fejlesztő és szép munka, de kb. olyan, mint egy énekes, aki imitátor inkább, azaz tök jól előadja az eredetit, de saját magát nem tudja beletenni! Nekem ez a mod kidolgozásra oké, de kreativitás 0 kereken! De tényleg azért szép munka volt, nekem Skyrim önmagába elég tartalmas ahhoz, hogyha letöltök valamit azért az különbözzön attól, amivel eddig 200 órát játszottam, különben nem sok értelme van.
24.
24.
névtelenség
Erre emlékszem! Tavaly 2 teljes hónapom ment bele és úgy sem volt meg a fele.
Nagyon kreatív és kurva nehéz. Kb. A Dawnguard és a Dragonborn DLC-k tartalmával vetekszik (néhol durván lenyomja mindkét hivatalos cuccot).

Ha alkalmaznák, akkor elég nagyot ugrana a morál. A Skyrimben pont a klisés szarokkal volt a legtöbb bajom.
11.
11.
dzsiádzsó
Édes egy stroy, iskolába meg munkába se tudott járni :D.... Egyem meg! Sajnos még munkát is fog kapni, ahogy ismerjük a Bethesda-t, MOD egyébként nem rossz, de tökéletesen megmutatja, mi a különbség egy profi végletekig átgondolt valami és a meg tudom én is ezt csinálni között. Mondanám hogy riszpekt, de inkább tanulj és dolgozz! A MOD-ot meg lehet csinálni 1 év alatt is, nem kell ezért feladni dolgokat, főleg, hogy egy három éves játékról beszélünk!
10.
10.
eszem
#7: Szerintem a "kötelező modok" között van a helye.
9.
9.
br1Koo
Tényleg le a kalappal előtte! Így kell elérni valamit, baromi büszke lehet hogy egy Bungie-nél dolgozhat egy mod készítése után.
8.
8.
turleysqt
Régebbi cégbe hozzánk is jött egyszer hasonló körülmények kozottt egy srác, pályaszerkesztőnek raktuk be de a grafikai munkákkal tanulas után se tudott megbirkózni, abból kifolyólag h hobbikent se űzte a dolgot eddig, igy sajnos hamar összeomlott a nyomás alatt és feladta. Valószinuleg valamilyen egyszerű munkakőrbe tettek be a bungienal, és lesz is még 1-2 évig, de sok sikert kívánok a srácnak a szakmában
7.
7.
drat576
#1: Attól függ milyen állást. Ha 19 éves akkor van még mit tanulnia, mindenesetre jól fog ez mutatni az önéletrajzában.
Aki meg próbálta, esetleg végigjátszotta a modot, engem is érdekelne a véleménye.
5.
5.
Formula1fanatic
Requiem modot ajánlom annak aki jobb RPG elemeket szeretne a játékhoz.
3.
3.
penel
A Bethesda nem adott neki munkát, de a Bungie igen. A Destiny-n dolgozott a gyerek. Amúgy ja, ez tavaly ilyenkor volt nagy hír. :)
1.
1.
exonic
Ez nem mai anyag már, én kb 1 éve játszottam a modot és azt kell mondjam hogy le a kalappal az ifjú úr előtt, álmomban se gondoltam volna hogy az egész mögött egyetlen ember áll. Remélem megkapta/kapja az állást mert megérdemli!! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...