Megjelent a Far Cry 4

  • Írta: zoenn
  • 2014. november 19.
  • Hír
Link másolása
Tegnap óta kapható a boltokban a Ubisoft nyitott világú shootere, ám a start nem volt zökkenőmentes. A PC-s verzióra jó pár felhasználó panaszkodik, gondok vannak a látószöggel, a sebességgel. A kiadónak erre is van válasza.

Kyrat kitárta a kapuit és minden érdeklődőt szeretettel vár a Far Cry 4-ben. Az első tesztekre még várnunk kell egy picit, egyedül a PS4-es verzió áll 85 százalékon a Metacriticen.

Ami a PC-s verziót illeti, rengetegen panaszkodnak gyatra framerate-ről, eltűnő térképről és a Field of View hiányosságairól. Alex Hutchinson, a játék kreatív direktora a Twitteren így válaszolt a hibákra: "PC-játékosok! Ha arra panaszkodtok, hogy nem lehet a FOV-t állítani, lekalózkodtátok a játékot!"

A megjelenés örömére a Ubisoft egy filmes launch trailert tett közzé, amely részben megegyezik a nemrégiben napvilágot látott TV-szpottal, de vannak itt új jelenetek is:

S álljon itt egy GTA-stílusban bemutatott előzetes a játék egyik legviccesebb járgányáról, a tuktukról:

42.
42.
*Meg pl. ...
De mindegy mert ez nem az az oldal ahol ilyeneket meg kene beszelni.
41.
41.
#38: "Nem áll szándékomban zsidózni, vagy hasonló irányba elmenni, mert nem érdekelnek és a nácik sem...)"
En sem feltelneul rajuk gondoltam hanem arra a masik min 20 millio emberre plussz a foldonfutokka tettekre, meg a sajat "honfitarsaira" akiket a husdaraloba kuldott.
Pl arra a 125-150 ezer magyarra aki nem jott haza meg a csaladjaikra az is kozvetve uygan de az o sara kozvetlenul meg vitez "kobanyai"-e.
Ezt utalomn ha szoba kerul a masodik vh es az aldozatai akkor azok csak is kizarolag ok...
40.
40.
#39: "..A hibák PC-n vannak ismét és sanszos, hogy leginkább a huszárok verzióinál..."
Csak megvenni meg eppeszu ember nem fogja a foshplay miatt.
Ugye hiaba veszed meg akkor inakbb steamen, attol meg az a gane domb is kell ala, nameg a steam is.
Egyebkent nem is bannam ha eltakarodna ez a reteg ceg a pc piacrol.
Minosithetetlen minoseguek a produktumaik, raadasul egykapta, innovacio nelkuli, kopipasztak is.
39.
39.
crashpipi
A PC-s verziót ebből nem ismerem még, mivel én nem cig-nykodom le, eredetiben meg PS4-re van meg csak. Sajna kölcsönbe se tudok szeretni, mivel az ismerőseim 90%-a sajnos torrenthuszár.
A Black Flag gyönyörű és hibátlan volt PS4-en, a játék is tetszett, egynek jó volt. Nem kell mindig a földhözvágó katarzist várni egy sza.ros videójátéktól, ami egy pénteki sörözés árába kerül!
A Watch Dogs ugyan különösebben nem tetszett, de technikailag az is rendben volt konzolon, csak PC-n indult gyászosan.
És most ez a FC is jó példa. Szép, stabil, szórakoztató. A hibák PC-n vannak ismét és sanszos, hogy leginkább a huszárok verzióinál.
38.
38.
crashpipi
A FC4-re nem lehet panasz. Ismét jól sikerült produktum, egyedül az újítások hiánya lehet negatívum, de sokan vagyunk úgy, hogy a 3. rész nagyon tetszett és 2 év kihagyás után ez így simán elegendő, mert kikapcsol és szórakoztat.
Jó példa Hitler. Valóban sok minden köszönhető neki. (Nem áll szándékomban zsidózni, vagy hasonló irányba elmenni, mert nem érdekelnek és a nácik sem...)
37.
37.
#36: Es?
Attol meg egy tetves, penzehes, gatlastalan banda.
Annyi erovel akkor hitlernek is meg lehet bocsatani, mert a hatalma alatt lefektettek annak a raketa technikanak az alapjait amiket mostanasag is az urbe lovoldoznek. Tudod mit?
- uplay + uj antialias - bugtenger jatekok - otlettelenseg.
Meg igy is minuszosak....
36.
36.
crashpipi
Ez is az a Ubisoft, akit a fél világ köpköd, pedig most nagy szívességet tettek a Far Cry 4 PS4-es verzióban kiválóan működő új élsimítás megoldásukkal.

http://prohardver.hu/hir/tenyleg_mukodik_ubisoft_hraa_elsimitas.html
35.
35.
dzsiádzsó
Ma este folytatom a kalandokat, imádom az új irányítást a kocsin.... Meg a skipelhetetlen átvezetővideókat, remélem interaktívak is lesznek nemsokára, hogy még jobban idegesítsenek. Story felejtős, a többi majd most jön, remélem izgi lesz a játékmenet és az outpostok felszabadítása, inkább egy alcím kellett volna ennek, FC4-nek túlzás. Grafika nem sokkal komolyabb, annyira még nem jött át a Himalája, kicsit átláthatóbb volt a tengerpartosdi. Hangulat szmt rendbe van, zenék látványvilág jónak ígérkezik. Ezzel most el kell lennem egy darabig, mert nem nagyon jön már jobb lövölde idén.
34.
34.
GAMEROD
3 éves gépemen simán fut ultrán. FPS értékekre nem szoktam kíváncsi lenni akkor se ha jól fut, akkor se ha nem. Gond nélkül tudjak vele játszani oszt cső. Aki az árnyékokra panaszkodik hogy túl sötétek, azoknak az SSAO. HBAO környékén kell állítgatniuk a menüben. Én mondjuk nem jöttem rá hogy driver hiba, vagy csak nem támogatja a videokártyám azt az effektet.
33.
33.
logic5
Még ennyi idiótát komolyan :D Hihetetlen :D
28.
28.
crashpipi
Ugyan csak 3 órám jutott rá tegnap, de technikailag és látvány szempontjából pazar PS4-en.
Beton stabil fps és gyönyörű grafika, ha figyelembe vesszük, hogy ez egy multiplatform cím és egy toldozott grafikus motor. (Azért nem egy Infamous: Second Son.)
Mivel igazán újítás nincs benne, csak az FC3 rajongóknak ajánlom. Nekünk bejövős!
Némelyik állat brutális pusztítást tud nyomni. (Rino, elefánt) :D
A gyújtásproblémákkal küzdő kopter is jó ötlet, meg a megjelölhetetlen suttogós ellenfelek is megizzasztanak hard-on. ;)
Nálam eddig 10/8,5.
25.
25.
Henry82
#15: Sajnos úgy néz ki nem lesz biznisz:) Egyébként nekem nagyon bejön a játék a videók alapján, de azért csak egy kis könnyed lövölde, teljes árat nem ér nekem, majd megveszem féláron, főleg hogy az angol origin-en 50 font a cucc, ami a Fifával és az AC-vel jelenleg a legdrágább játék.
24.
24.
Ez azért szomorú, mert az uplay-tól olyan szinten kiver a víz, hogy arra nincs szó. A hármat is megvettem dobozosan eredetibe, számla is el van rakva :) de 'reloaded-patch'-el játszottam ( tűzfalból totál blokkolva ), mert nem vagyok hajlandó azt a fosh uplayt feltelepíteni a gépre !!! Érdekes a Steammel meg nincs semmi bajom, szóval ennyit erről ... :)
23.
23.
kriszvandaar
En is a dragon aget fogom...ezt meg kihagyom mert ubi ;-)
22.
22.
drat576
#21: Én is azt veszem, illetve már pénteken megyek is érte :)
21.
21.
Azeroth87
Gondolkodtam melyiket vegyem meg karácsonyra ezt vagy a Dragon Age: Inquisition-t, de utóbbi mellett döntöttem ;-)
20.
20.
drat576
#17: Jaja, AC Revelationsnél is volt egy hónap különbség, és azalatt szépen kipofozták. Csak az a baj, hogy ez nem mindig működik vagy sikerül így.
Meg abból is volt probléma, hogy volt olyan UBI játék, amit csakis a megjelenés után engedtek a sajtó elé, és ebből nagy támadások lettek, hogy így a tesztek később jöttek és a vásárlók nem tudtak időben informálódni. Miközben valami olyasmi lehetett a háttérben, hogy a játék még mindig borzalmas állapotban volt.
És a legtöbbször a kiadó (is) hibás.
Másik gond, hogy a fejlesztők nem tudják pontosan belőni a jelenlegi HW helyzetet és azt az időt amit majd a sokszorosítás hoz magával, így az utolsó percekben kell butítaniuk esetleg a látványon, vagy a megjelenésre sem tudnak megfelelő minőséget nyújtani magát a játék egészét illetően.
A kiadóknak is be kéne látni hogy ez így nem működik és szar. Több kommunikáció kéne a fejlesztők és kiadó közt és kevesebb terror :P
17.
17.
Necreon
#13: De ez bevett szokás az egész iparban, akkor lenne csak nagy a baj ha nem így lenne. A fejlesztők határidőre dolgoznak, ennek a végén készül el az úgynevezett aranylemez, amit aztán sokszorosítanak, dobozolnak, szétküldik világszerte. Szóval van a gyártás és a logisztika nem kevés ideje, ami a fejlesztés vége és a bolti megjelenés között van.

A day1 patch-ek azok, amik ez alatt az idő alatt készülnek, hogy aki megveszi a boltban, az otthon már egy az aranylemez verzióhoz képest frissebb, javított szoftvert kapjon. És ez így van rendjén, ha már sajnos a kiadó szorongatja a fejlesztőket az egyre szűkösebb határidőkkel. Baj akkor van ha
a) megvan az aranylemez és onnantól tesznek rá magasról.
b) olyan szinten félkész verzió került a lemezre hogy a day1 patch is borzasztó állapotokat hagy maga után (lásd AC Unity, aminek a 3. patch-ére vár a nép és még mindig nem ígérnek teljesítményjavulást például. Nem is lesz soha, ami ilyen szinten broken annak iszonyú sok fejlesztési idő kellene még. Lásd Battlefield 4 esete).
15.
15.
K2 The Highest
#14: Én meg megveszem tőled 5 ezerért, mivel már második tulaj vagy :D
Egyébként itt a melóhelyen ülve azért erősen gondolkodom, hogy megvegyem-e.
13.
13.
drat576
#10: Hasonló volt régen az AC Revelations. Amíg ment a terjesztés összedobtak egy több mint 1 gigás patchet a megjelenésre. Csak akinek early access-e van, esetleg a sajtói példányt teszteli annak ez kiesik.
11.
11.
drat576
#9: Most nézem, azóta megint jött egy Nvidia frissítés, hátha segít (itt most a FC4 is külön ki van emelve)
10.
10.
headhunter86
Eredetivel PC-n 1.3-mas verzióval tökéletesen fut 60FPS-en, átlag 70%-os GPU használattal és átlag 50-70%-os CPU használattal, egy i5-4670k-n és egy GTX 970-en minden ULTRÁN. Semmi gond a gépigénnyel.
Ismerőseimnek akiknek kisebb gépük van sem panaszkodnak frameratere.

Az lehet hogy warez csak 1.1-el jött ki és ott még lehettek gondok, de a hivatalos már 1.3-mal jött, rögtön telepítés után patcheli magát.
Nem értem a sírás okát.
8.
8.
drat576
#4: Jaja, így van. Csak eltűntek a demók, illetve az Alien Colonial Marines óta nincs is igazán bizadalom bennük. Így sokan "alternatív" módokat keresnek a játék kipróbálására mielőtt eldöntenék, hogy kifizetik-e a játék árát (igen, tudom, hogy sokan nem is tervezik ezt megtenni, de nem kell mindenkit egy kalap alá venni), a kis HUF-os fizetésünkből (ja, meg a kurva nagy áfa mellett). Ubinál meg pláne így megy, azután amit idén műveltek, én se merném vakon rávágni a pénzem.
Azt tudnám elképzelni, hogy mindenki kipróbálhatná a végső produktumot kb 1 órán keresztül, utána roló le. Csak ez meg elég sok kiskaput nyitna meg. Uplay, előrendelői szirszarok és kiollózott részek korszakában nem sok esélyt látok rá.
Viszont a Ubinak kéne pozitívabb lépéseket tennie, mert a kiadó és a vásárlók kezdenek mégjobban eltávolodni egymástól, ami csak még több igénytelenséghez és szigorításhoz vezet, innentől meg ha nem fogja meg valaki a kantárt, akkor ez így fog továbbmenni. DOWNHILL.
6.
6.
drat576
Ez a tuktuk-os videó jópofa ^^
5.
5.
kriszvandaar
Uj ubisoft jatek uj videokari :-)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...