Új kalandjátékon dolgoznak a Maniac Mansion atyjai

  • Írta: fojesz
  • 2014. november 19.
  • Bejelentés
Link másolása
Sok-sok felkiáltójellel: új kalandjátékon dolgozik Ron Gilbert és Gary Winnick, ráadásul a Maniac Mansion szellemi örökösének szánják a projektet. A Kickstarteren gyűjtenek rá, eddig nagyon jól állnak.

Ron Gilbert és Gary Winnick, a Maniac Mansion atyjai újra kalandjátékon dolgoznak, méghozzá egy olyanon, amit a nagynevű előd szellemi örökösének szánnak. A Thimbleweed Park fejlesztésére a Kickstarteren gyűjtenek, ráadásul nagyon jól állnak: 375 ezer dollár kellene nekik, és ebből már most (egy nappal a rajt után) megvan 147 ezer. Az alábbi doboz valós időben mutatja, hogy áll a kampány:


Gilberték célja, hogy egy olyan point & click kalandjátékot tegyenek le az asztalra, ami a zsáner klasszikusaihoz hasonlóan mély, nehéz és közben vicces. "Ez a játék olyan, mint kihúznál egy régi fiókot, és találnál benne egy olyan LucasArts-kalandjátékot, amivel még sosem játszottál" - olvasható a Kickstarter-oldalon.

A játék a Thimbleweed Park nevű városkában játszódik, ami ugyan egykoron menő hely volt csillivilli szállodával, üzleti központtal és egy jól futó párnagyárral, mára viszont tönkrement. Itt nyomoz majd két detektív egy gyilkossági ügyben, mi pedig a magunk részéről öt különböző karakter terelgetésével, és fejtörők folyamatos megoldásával járulunk hozzá a rejtély feltárásához. A látvány és a kezelőfelület pedig magáért beszél, minden a SCUMM motoros játékokra emlékeztet.


Gilbert és Winnick a saját nevén futtatja a projektet, tehát a csapatuknak nincs neve, azt elismerték ugyanakkor, hogy rajtuk kívül mások is közreműködnek majd a munkálatokban. A Kickstarter-kampányban 20 dollárt kell fizetni ahhoz, hogy a játék egy példánya is a tiéd legyen, de aki szeretne, fizethet 25-öt is, és ezért cserébe a fejlesztők "megbocsátanak, amiért gyerekkorában letöltötte a Maniac Mansiont".

Thimbleweed Park várhatóan 2016 júniusára készül el, jelenleg Windowsra, Linuxra és Macre készül.

7.
7.
markoci555
Beugrott a James and Mike Monday-ből, amikor berakták a hörcsögöt a mikróba :D Mostanra minden mást elfelejtettem, úgyhogy azt hiszem ki is próbálom a játékot.
6.
6.
#4: Én is mindig csak Bernard-dal tudtam lejátszani. :)
5.
5.
KopyAti
Nekem jobban tetszett volna egy Zak McKracken And The Alien Mindbenders remake, de biztos, hogy ezt is megnézem!
4.
4.
Gorrister
A Maniac Mansion örök kedvenc. Nem tudom, ti hogy voltatok vele, de én Bernard nélkül nem tudtam boldogulni. Ő mindig kellett a csapatba különben nem tudtam befejezni a játékot. Bár elvileg minden felállásba végigjátszható volt, de valahogy a többiekkel nem tudtam megoldani különböző feladványokat.
Kíváncsian várom, hogy ebből a projectből mi fog kisülni.

OFF
No, mivel ehhez a hírhez úgyis csak egy általam igencsak megbecsült gamer fajta, azaz a hardcore kalandorok néznek be ezért ide teszek egy kis meglepetést, ami bár nem kalandjáték, de biztos lesz aki majd örül neki.
Van egy The Witcher 2 kódom mely a gog.com-on váltható be. Értelemszerűen egy gog-os account szükséges hozzá, de olyan ma már szinte mindenkinek van. Íme a kód:

XA93BF3C28C76709G

A gog.com-on a lap alján bal szélen van egy REDEEM CODE link. Rákattintasz, beírod a kódot és máris tiéd a játék.
Akinek kell vegye vigye.
Jó játékot!
3.
3.
GAMEROD
Egyszerű, de nagyszerű játék volt a Maniac Mansion és a Zak McKracken, legalábbis megvalósításban. Játékban már nehéz volt :)
2.
2.
Életem első és mai napig legmeghatározóbb játéka C64-en a Maniac Mansion. Azonnali támogatás kap tőlem!
1.
1.
alratar
Érdekesnek tűnik.!
Kíváncsian várom a fejleményeket.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...