Mobilokra költöznek a gameboyos játékok?

A Nintendo kapcsán többször is szóba került már, hogy a kiotói vállalat korábbi sikercímei mobileszközökön is tiszteletüket tehetik. A legújabb levédett szabadalom szerint a Gameboy-éra játékaival pont ez történik majd.

A Nintendo nemrégiben olyan szabadalmat védetett le, amely lehetővé teszi, hogy a Gameboy-játékok mobileszközökön is futtathatóak legyenek. Lényegében egy applikációról van szó - ha úgy tetszik, emulátorról. Noha hasonló tudású programokból nem szenvedünk hiányt a digitális boltokban, egy hivatalos alkalmazás mindenképpen izgalmasnak hangzik.


A kiotói vállalat még 2012-ben beszélt arról, hogy a régi játékaikat új platformokra is elhozza, ha nem is legfrissebbeket. A klasszikus Gameboy-éra monokróm címei minden bizonnyal remek nosztalgiafaktorral bírnának.

A szabadalom nem jelenti azt, hogy egy csapásra elérhetővé válnának mobilokon a régi Mariók és Zeldák, az is elképzelhető, hogy a Nintendo így akarja magát jogilag bebiztosítani. Az emulált klasszikusok egyébként a cég saját konzoljain már megvetették a lábukat.


Elemzők szerint a régi játékok mobilos verziói sikeresnek bizonyulnának, de a Nintendo eddig ellenállt a kísértésnek.

4 komment - szólj hozzá!