Mobilokra költöznek a gameboyos játékok?

  • Írta: zoenn
  • 2014. november 29.
  • Hír
Link másolása
A Nintendo kapcsán többször is szóba került már, hogy a kiotói vállalat korábbi sikercímei mobileszközökön is tiszteletüket tehetik. A legújabb levédett szabadalom szerint a Gameboy-éra játékaival pont ez történik majd.

A Nintendo nemrégiben olyan szabadalmat védetett le, amely lehetővé teszi, hogy a Gameboy-játékok mobileszközökön is futtathatóak legyenek. Lényegében egy applikációról van szó - ha úgy tetszik, emulátorról. Noha hasonló tudású programokból nem szenvedünk hiányt a digitális boltokban, egy hivatalos alkalmazás mindenképpen izgalmasnak hangzik.


A kiotói vállalat még 2012-ben beszélt arról, hogy a régi játékaikat új platformokra is elhozza, ha nem is legfrissebbeket. A klasszikus Gameboy-éra monokróm címei minden bizonnyal remek nosztalgiafaktorral bírnának.

A szabadalom nem jelenti azt, hogy egy csapásra elérhetővé válnának mobilokon a régi Mariók és Zeldák, az is elképzelhető, hogy a Nintendo így akarja magát jogilag bebiztosítani. Az emulált klasszikusok egyébként a cég saját konzoljain már megvetették a lábukat.


Elemzők szerint a régi játékok mobilos verziói sikeresnek bizonyulnának, de a Nintendo eddig ellenállt a kísértésnek.

4.
4.
DON GONDOCS
Megdobbant a szívem egyik másik játék láttán és eszembe juttatja hogy nem most kezdődött a videójátékok iránti rajongásom. Ninja gaiden, tmnt, double dragon stb stb
3.
3.
Azeroth87
Maga az ötlet tetszik, hogy nem felejtik el ezeket a remek játékokat, de ez a mobilos gamming valahogy soha nem volt az én világom.
2.
2.
mamgu
Kivéve egy két speckó játékot az érintő képernyő alkalmatlan a precíz irányításra, milyen jó lenne egy két ps vita játék az ipadon, de a képernyő kontroller reménytelenül használhatatlan .
1.
1.
markoci555
Emulátoron nyomattam pár játékot, de kontroller nélkül nehéz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...