Visszatért a GSC Game World

  • Írta: fojesz
  • 2014. december 22.
  • Bejelentés
Link másolása
Bő három éve annak, hogy a S.T.A.L.K.E.R. fejlesztői feloszlottak, azonban az ukránok olyan meglepetéssel rukkoltak elő a minap, amire tényleg nem számítottunk: újra munkába álltak, a GSC visszatért!

A GSC Game World a GamesIndustrynak adott interjúban leplezte le magát: a srácok bejelentették, hogy újra munkába álltak, és már dolgoznak is a következő projektjükön.

Hogy mi lehet ez pontosan, azt nem tudjuk, annyit árultak el a fejlesztők, hogy a S.T.A.L.K.E.R.-rajongóknak tetszeni fog a cím, ami nem mellesleg azt a motort és azokat az asseteket használja majd, amiket a S.T.A.L.K.E.R. 2 is használt volna. Hozzátették: free-to-play modellről szó sem lehet, ez egy régi vágású, teljes árú anyag lesz.

A GSC Game World feloszlatásáról 2011 végén kezdtek el pletykálni, végül a következő év áprilisában vált hivatalossá, hogy az ukrán fejlesztőknek annyi, és félretették a készülőfélben lévő S.T.A.L.K.E.R. 2-t is. A csapat egy része a másik ukrán nagyágyúnál, a 4A Gamesnél kötött ki, mások saját stúdiót alapítottak: a Vostok Games a Survariumon dolgozik, míg a West Games egy STALKER Apocalypse nevű projektet kalapál.

A "műanyag" S.T.A.L.K.E.R. értelemszerűen a GSC csőrét is böki, ezért a srácok oda is szúrnak a West Gamesnek az interjúban: szerintük a West fejlesztői S.T.A.L.K.E.R.-csapatnak állítják be magukat, és azt mondják, S.T.A.L.K.E.R.-játékon dolgoznak, de ez nem igaz, sőt valójában az Apocalypse készítői annak idején nem is a S.T.A.L.K.E.R.-sorozat részein szorgoskodtak, hanem ahhoz kapcsolódó, Flash-alapú webes játékokat fejlesztettek...

10.
10.
Teuton
#8: 1.) Igazad van, elnézést az elírásért.
2.) Később is átmehettek sokan hozzájuk, de ez nem változtat azon hogy már jóval előtte létezett és nem akkor alakult.
3.) Konkrétan nem írták de nagyon úgy jött le a megfogalmazásból.
9.
9.
Prax
Ez egy nagyon jó hír! Remélem valami hasonlót alkotnak, vagy esetlegesen megcsinálják a 2. részt. A stalker sosem volt a legszebb és a legstabilabb játékok egyike, de úgy érzem, hogy a széria nálam a top5ben benne van. BTW nemrég néztem a survarium cuccot (csak a honlapot), és már tele volt csalókkal, ha jól rémlik volt black list is, ezért is jobban örülnék valami single player cuccnak.
8.
8.
pityke0211
#7: Ha már kötözködsz a cikkíróval:
1.) Az A4 az a lapméret vagy autótípus, ők meg 4A Games
2.) Az, hogy előbb alakultak, nem jelenti, hogy a GSC feloszlása után nem mehettek át emberek hozzájuk.
3.) Sehol se láttam leírva, hogy a motorral bármi probléma lett volna, csak azt, hogy az új játék ugyanazt fogja használni.
7.
7.
Teuton
Több hiba is van a cikkben: egyrészt az A4 még azelőtt levált hogy a GSC feloszlott volna, másrészt a leghihetőbb hírek szerint nem az új motor jelentett gondot hanem az hogy a STALKER jogokat birtokló emberrel nem tudtak kiegyezni, harmadrészt meg ez az egész nem ad magyarázatot arra hogy miért is nem vállaltak fel egy másik játékot (pl visszatérés a Cossacks-hoz) a feloszlás helyett.

Én mindaddig szkeptikus maradok amíg többet meg nem tudok.
6.
6.
Szőrös Car
#4: Miért ne? Nekem a Clear Sky jött be a legjobban, a frakciókhoz való csatlakozás miatt.
Csak a töménytelen bug miatt sokszor majdnem kitéptem a hajam, de mondjuk ez jellemző a többire is.
5.
5.
kryszisz
Kár örülnötök, mert egyáltalán nem biztos, hogy a S.T.A.L.K.E.R. 2. része készül, a régi vágású játék nem feltétlenül takar egy újabb kalandot a Zónában, csak mondom;) Persze én is annak örülnék a legjobban, de tőlük szívesen fogadok mindent!
4.
4.
alkos
Végre...vissza a zonába...jöjjön a KETTŐ......csak nehogy clear sky legyen....
3.
3.
piskóta
Egy helyen azt olvastam, hogy a 25-40 -es publikumnak szánják, és semmiféle gyerekes, árkád stílust nem képvisel majd. Ezidáig a Mirror's Edge 2 és a Witcher 3-at vártam a legjobban, de ez most beelőzött mindent.
2.
2.
DON GONDOCS
Végre kapunk egy keményvonalas fpst, regeneráció, fedezékrendszer nélkül.
1.
1.
paraszt
HATALMAS LIKE!
Nyáron játszottam ki mind a 3 részt és már nagyon várom, hogy vissza térhessek a Zónába :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...