Visszatért a GSC Game World

Bő három éve annak, hogy a S.T.A.L.K.E.R. fejlesztői feloszlottak, azonban az ukránok olyan meglepetéssel rukkoltak elő a minap, amire tényleg nem számítottunk: újra munkába álltak, a GSC visszatért!

A GSC Game World a GamesIndustrynak adott interjúban leplezte le magát: a srácok bejelentették, hogy újra munkába álltak, és már dolgoznak is a következő projektjükön.

Hogy mi lehet ez pontosan, azt nem tudjuk, annyit árultak el a fejlesztők, hogy a S.T.A.L.K.E.R.-rajongóknak tetszeni fog a cím, ami nem mellesleg azt a motort és azokat az asseteket használja majd, amiket a S.T.A.L.K.E.R. 2 is használt volna. Hozzátették: free-to-play modellről szó sem lehet, ez egy régi vágású, teljes árú anyag lesz.

A GSC Game World feloszlatásáról 2011 végén kezdtek el pletykálni, végül a következő év áprilisában vált hivatalossá, hogy az ukrán fejlesztőknek annyi, és félretették a készülőfélben lévő S.T.A.L.K.E.R. 2-t is. A csapat egy része a másik ukrán nagyágyúnál, a 4A Gamesnél kötött ki, mások saját stúdiót alapítottak: a Vostok Games a Survariumon dolgozik, míg a West Games egy STALKER Apocalypse nevű projektet kalapál.

A "műanyag" S.T.A.L.K.E.R. értelemszerűen a GSC csőrét is böki, ezért a srácok oda is szúrnak a West Gamesnek az interjúban: szerintük a West fejlesztői S.T.A.L.K.E.R.-csapatnak állítják be magukat, és azt mondják, S.T.A.L.K.E.R.-játékon dolgoznak, de ez nem igaz, sőt valójában az Apocalypse készítői annak idején nem is a S.T.A.L.K.E.R.-sorozat részein szorgoskodtak, hanem ahhoz kapcsolódó, Flash-alapú webes játékokat fejlesztettek...

10 komment - szólj hozzá!