Elhagyta a Microsoftot az Xbox Live atyja

  • Írta: fojesz
  • 2014. december 30.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Újabb veterán hagyta el a Microsoft fedélzetét, ezúttal az Xbox Live és az XNA fejlesztői környezet atyja, Boyd Multerer távozott Redmondból. Tizenhét évet húzott le az Xbox gyártójánál.

Boyd Multerer a Twitteren jelentette be a minap, hogy elhagyja a Microsoftot, ezzel újabb veteránt veszített a redmondi cég Xbox-csapata. Üzenetében arra hivatkozott, hogy "ideje valami újat csinálni".

Multerer 17 éve, 1997-ben csatlakozott a Microsofthoz, 2000-től ő volt az akkor még csak Xbox Online-nak nevezett Xbox Live vezető fejlesztője; ő felelt a csapata összeszedésétől kezdve a tervezésen át a tényleges implementációig mindenért. Később az XNA fejlesztői környezet termékmenedzsere lett, amely elkészítésével az indie fejlesztőknek akart kedvezni a Microsoft, és amivel az volt a célja, hogy megteremtse "az első nyílt konzolos piacfelületet".

Multerer később aktívan részt vett az új Xboxok fejlesztésében, így az Xbox One tervezésébe is volt beleszólása.

5.
5.
valti61
Tiszteletem felé király dolgot csinált!
2.
2.
RangerFox
Mert megteheti.... Az MS-nél millókat zsebelt be, és tizen néhány éve múlva új dolog után néz. Ha a mostani projektje nem jönne össze, akkor is milliói maradnak.... Ügyes, a Live szolgáltatás tényleg jó.
1.
1.
Chelseafan1989
gondolom ettől nem lesz rosszabb az XO!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...