Cortana a Windows 10 webböngészőjében

Jó okuk lesz a Halo-rajongóknak a Windows 10 beépített böngészőjét használni, hiszen az Internet Explorert lecserélő, egyelőre Spartan kódnéven futó program keresője Jen Taylor hangján szólal meg.

A The Verge elcsípett néhány információt a közelgő Windows 10 Spartan kódnéven futó webböngészőjéről, amely az Internet Explorert váltja le. A Microsoft-közeli forrásokra alapozva a lap úgy tudja, hogy a böngészőt felvértezték egy teljesen új keresőfunkcióval, amely szinte megegyezik a Windows Phone-okban található megoldással. 

A Cortana hangján megszólaló kereső váltja majd a meglévő Binget PC-n, tableteken és okostelefonokon, végül Xbox One-on, köszönhetően annak, hogy a rendmondiak még egységesebb ökoszisztémát szeretnének megteremteni, függetlenül attól, hogy milyen eszköz van a kezünkben.

Aki nem tudná, Cortana nagyrészt hangalapú keresést és vezérlést kínál - a dolog nem újdonság, Windows Phone 8.1-ben már a Halo-ból ismerős kisasszony volt a digitális személyi asszisztensünk, válaszul az iOS Sirijére.

Cortana még egy ok arra, hogy a Halo-fanok lecseréljék a Chrome-jukat és a Firefoxukat a Spartanra.

43 komment - szólj hozzá!