A jó, a rossz és a csúf

A téli szünet után újra jelentkezik heti összefoglaló rovatunk, melyben ezúttal is összeszedtük a hét legjobb és legrosszabb híreit. Lesz itt szó késlekedő GTA V-ről, Mafia 3-ról és batmanes bakiról.

A jó

Sokan rajonganak a Mafia-sorozatért, melynek első része igazi kultuszcím lett az évek során. Nagy várakozás előzte meg a második részt, melynek még az előzeteseiben is egy részletes és tartalmas világot ismerhettünk meg, ennek ellenére sajnos a Mafia 2-t nyugodtan nevezhetjük minden idők egyik legnagyobb csalódásának. Bár a játékot nem nevezném rossznak, mégsem sikerült felnőnie a nagy elődhöz.


A fenti videó remekül mutatja be, mennyi minden kimaradt a játékból. A Mafia 2 nagyon sokat csúszott, így nagy eséllyel az ilyenkor megszokott kiadói magatartás miatt lett olyan, amilyen. A 2K Games siettette a cím mielőbbi megjelentetését, így a fejlesztők kénytelenek voltak kivágni egyes játék- és sztorielemeket.

A jó hír viszont az, hogy úgy tűnik, hamarosan lerántják a leplet a harmadik részről, melyről az utóbbi években már sok-sok pletykát hallottunk. Reméljük, ezúttal egy méltó folytatást kapunk.

A rossz

A konkurens Grand Theft Auto körül is hasonlóan ködösek a hírek. A GTA V PC-s változata több hónap késéssel jelenik meg a konzolos verziók után, de a hó végi érkezés ellenére feltűnően nagy a csend körülötte. A Rockstar Games azt ígérte, hogy még az ünnepek előtt megosztja a játék gépigényét a nagyérdeművel, ennek ellenére még így január közepéhez közeledve sem tudunk róla semmit. Nincsenek képek, nincsenek trailerek, pedig az előző rész esetében már bőven a megjelenés előtt megtekinthettük őket.

Sokakban felmerült, hogy a játék talán tovább késik, de a fejlesztők - ha nem is teljesen magabiztosan - ezt megcáfolták. Mindenesetre lassan már két hét sincs a megjelenésig, így hamarosan fény derül, mi is a helyzet a GTA V PC-s verziójával.

A csúf

Úgy tűnik, előre ellőttek egy meglepetést a Batman: Arkham Knight történetéből. Megígérem, hogy itt nem fogok spoilerezni, csak magát a témát járom körül. Történt ugyanis, hogy az Amazon oldalára felkerült a játék limitált kiadása, melyet természetesen képeken is megnézhetek a vásárlók. Sajnos azonban egy apró felirat óriási fordulatot lőtt le a játék történetéből.

Azóta már eltávolították az ominózus képet az oldalról, így úgy tűnik, a készítők véletlenül spoilereztek. Természetesen ez már nem vigasztalja azokat a vásárlókat, akik idő előtt tudtak meg információkat a játékból.

11 komment - szólj hozzá!