Készül a Telltale második saját címe

A Telltale Games általában olyan befutott frencsájzokból készített kalandjátékokat eddig, mint a Jurassic Park, a Walking Dead, vagy a Trónok harca, ám most újra egyedi, saját kútfőből kipattant címen dolgozik.

A Telltale Games leggyakrabban jól bejáratott frencsájzokból készített kalandjátékot, vegyük példának a The Walking Deadet, a Jurassic Parkot, a Borderlandset, a The Wolf Among Us-t, vagy éppen a Trónok harcát.

Gamasutra interjújából tudjuk, hogy a stúdió egykori vezérigazgatója, Dan Connors átadta az irányítást a társalapítónak, Kevin Brunernek, és a cikkből az is kiderült, hogy a Telltale az utóbbi időben "egyre több energiát fektet" egy saját játék elkészítésébe. Mint ismert, a licencelt alkotások mellett a kaliforniai stúdió csupán egyetlen "eredeti" IP-t tud felmutatni, mégpedig a Telltale Texas Hold’Emet.

Noha a csapat továbbra is hű marad a korábbi licencelt játékai rajongótáborához, most olyan alkotáson is dolgozhat, amelyben szabad kezet kap - minden tekintetben. Nem függ a frencsájz tulajdonosaitól, nem egy meglévő világot és karaktereket használ fel.

A Telltale dolgozói létszáma immár 240 főre növekedett, így párhuzamosan több projektet is készíthetnek. Connors és Bruner szerint a gyors növekedés nem volt könnyű, de bíznak abban, hogy a megszokott minőséget tartani tudják.

4 komment - szólj hozzá!