World of Warcraft - a veteránoknak ingyenes?

  • Írta: fojesz
  • 2015. január 15.
  • Pletyka
Link másolása
Habár a World of Warcraftnak még mindig jól fut a szekér az előfizetéses üzleti modell mellett, a Blizzard biztosan gondolkodik már a következő lépésen, sőt házon belül talán kísérletezik is a változtatásokkal.

Az új kiegészítőnek hála ismét 10 milliósra hízott a World of Warcraft előfizetői tábora, és bár ez novemberi adat, és úgy általában a játékosszám csökkenése figyelhető meg, azt a tényt továbbra sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a havidíjas modell ellenére kifejezetten jól megy a Blizzard MMO-jának.

Ettől függetlenül a fejlesztők folyamatosan kísérleteznek, hogy megállítsák az olvadást, nem véletlenül vezették be annak idején a huszadik szintig ingyenes játéklehetőséget biztosító Starter Editiont, ahogy annak is megvan az oka, hogy tavaly decemberben egy új "valuta" ötletét is belengették.

És könnyen lehet, hogy vannak más tervei is a srácoknak: az MMO-Champion találata szerint a Blizzard arra készül, hogy elindítja a Veteran Editiont, ami - nevéből eredően - a régebbi játékosoknak biztosítana ingyenes játéklehetőséget, méghozzá hasonló megkötések mellett, mint a Starter Edition.

Habár most még kevés a konkrétum, a lap kutakodása szerint itt is lenne valamilyen szintsapka, a bezsebelhető pénzmennyiséget is korlátoznák a készítők, illetve bizonyos közösségi funkciók sem lennének elérhetők. Azt sem tudjuk, hogy kik lehetnének "veteránok".

A Blizzard még nem mondott semmi hivatalosat a hírek kapcsán.

Update! A Blizzard szerint a következőről van szó: habár az újoncok, akik még sosem játszottak a World of Warcrafttal, kedvük szerint indíthatnak Starter Editiont, a már meglévő játékosok számára nem volt elérhető ez a lehetőség eddig.

Ez változik meg, most már a korábbi előfizetők is belevághatnak egy Starter Edition-szerű próbaváltozatba, egyedül az a különbség, hogy ők guildhez is csatlakozhatnak, amennyiben az adott guildben már benne van az egyik karakterük.

21.
21.
turleysqt
#15: Lehetne már egy válaszfunkció mobilról is.Nade alapvetően tényleg összetettebb volt a vanilla, szó se róla, és biztos én oregedtem meg vagy lettem puhány, de rengeteg olyan kifejezetten időrablő dolog volt benne, amit mamár kizárt, hogy elviselnék, és tényleg egy unballanced szánalom most a játék, de őszintén vanillaba se volt jobb! Még emlékszem amikor a full bloodfang rúgó engineeringel 2-3-4 embert tettem rendszeresen zsebre, minden gond nélkül, nagyon jó hangulata volt, de isten őrizz, hogy megint játszak vele, persze már nemvagyok gimnazista kiskamasz, ha több időm lenne lehet máshogy gondolnám. Egyébként én már csak az arenatournamenten jatszok néha, az aréna szvsz a wotlk végén meghalt.
17.
17.
Gubi
#6: Az account management oldalon nagyjából meg tudod nézni:
https://eu.battle.net/account/management/

Válaszd ki a fiókot, majd View Account History. Ott visszamenőleg minden GC-t, feltöltést, minden vackot meg tudsz nézni. Európában 2005. február 11-én jelent meg (Wikipédia).
16.
16.
Gubi
#5: Most már kirakták az ajándékot is:
http://www.mmo-champion.com/content/4655-Gift-to-Veteran-Players-Orc-Wolf-Rider-Mini-Statue

Kérdem én, és aki alliban játszik??? :D Hát, nem dobtam hátast ettől :)
14.
14.
turleysqt
#10: Van, és kifejezetten jól működik, de sokan meglepődnétek szerintem, hogy milyen is volt konkrétan a vanilla, nagyon idealizálva beszél róla mindenki, nem akarom taglalni, mert egy hétig lehetne róla beszélni, de kétlem, hogy annyira sokan elveznék akármennyire is jól hangzik
12.
12.
Lorthirash
Szerintem nem így dől el ki a veterán, de majd kiderül
11.
11.
Grabowsky30+
2005 júniusi az accom, akkor már nem leszek a 60napban. :(
9.
9.
Stiw
#8: USA-ban 2004 nov, míg EU-ban 2005 feb.
8.
8.
Moltes
#6: Ha jol emlekszem Europaban csak par honappal kesobb jelent meg a WoW mint az USAban nem?
7.
7.
belaman
#5: "There is a new account type that has similar restrictions to Starter Edition accounts, called a Veteran Edition account."

6.
6.
kiskenguru
#2: Na arra nem emlékszem hogy mennyivel a kiadás után vettem meg.
5.
5.
szinkron
Hol van ez az mmo champion oldalán a linken semmi ilyen nincs.
2.
2.
Gubi
#1: MMO-Champion oldalán arról írnak, hogy azok a játékosok, akik a játék kiadásától számított 60 napon belül megvették a WoW-ot, valamiféle csomagot kapnak. Azt még nem tudni mi a csomag tartalma. Europában is érvényes, nem csak Amerikában, nálunk a hónap folyamán folyamatosan fogják elméletileg kiküldeni a csomagokat.
1.
1.
kiskenguru
A fő karakterem 10 éves. Lehet az már veteránnak számít.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...