HWSW: A Sony a mobilpiacról is kiszállna

Még mindig nem tudott egyenesbe jönni a japán vállalat, a cégvezetés közel kétmilliárd dolláros veszteségre számít. Ennek túlnyomó része a mobildivízió sara, ami olyan, mint egy pénznyelő fekete lyuk - írja a HWSW.

A PC-gyártás után mobilos üzletágától is megszabadulhat az évek óta komoly veszteséggel működő Sony – értesült a Reuters egy szűk körnek tartott Las Vegas-i sajtóbeszélgetésen, valamint belső forrásból. A hírügynökség információi szerint a vállalat vezetése az elmúlt néhány év tapasztalatai alapján már elfogadta, hogy “egyetlen üzletág sem működhet örökké”, és bár egyelőre még nem tárgyalnak potenciális vevőkkel, “minden divíziónak meg kell értenie, hogy a Sony [bármikor] kiléphet egy-egy piacról”.

A lépés nem lenne váratlan, sőt, inkább az okozna meglepetést, ha a cég továbbra is változatlan formában, vagy csak tessék-lássék átalakításokkal működtetné tovább a részleget. A Sony mobildivíziójának katasztrofális teljesítményét mi sem szemlélteti jobban, mint az, hogy a márciusban záruló pénzügyi év 1,9 milliárd dollárra becsült veszteségéből 1,5 milliárd az üzletág lelkén szárad. A 2014 őszén bejelentett stratégiaváltás nem jött be. A negatív megítélést csak fokozza, hogy a szebb napokat is megélt japán óriás egy évvel ezelőtt még “csak” közel félmilliárd dollár mínusszal számolt a folyó pénzügyi évre. A cég az osztalékfizetést is felfüggesztette, ami példa nélküli a Sony életében.

Még nincs vége, nagytesónk, a HWSW ebben a cikkében fejtegeti tovább a hírt!

41 komment - szólj hozzá!