Problémásan startolt a H1Z1

Pár nappal ezelőtt jelent meg a Sony Online Entertainment új MMO-jának, a H1Z1-nek a korai hozzáférésű változata. Egyelőre úgy tűnik, a játékosok nem igazán azt kapták, amire számítottak.

A napokban vált elérhetővé a H1Z1 korai hozzáférésű változata Steamen. Az egyébként ingyenes játékért 20 eurót kell kifizetni, ha nem tudunk várni a végleges verzióra. Bár az indulásnál voltak szerverproblémák is, ezúttal nem ezek árnyékolják be a játék megjelenését.

A játékban elérhetőek mikrotranzakciók, melyekkel kapcsolatban a készítők megígérték, hogy nem lesz számottevő befolyásuk a játékmenetre, azaz nem fog pay-to-winbe átcsapni a rendszer. Ennek ellenére már az early access változatban meghazudtolták magukat, pénzért ugyanis behívható egy repülő, mely utánpótlásokkal teli ládát dob le a fizető játékos mellé, aki így ruhákkal, hátizsákokkal, fegyverekkel és töltényekkel gazdagodik.

A fejlesztők szerint ez a rendszer nem rontja el a játék balanszát, hiszen a csomag érkezéséről mindenkit tájékoztat a szerver és csak akkor hívható be, ha minimum 50-en együtt játszanak. Így ez a módszer inkább arra van, hogy összehozza a játékosokat egy közös eseményre, mintsem, hogy egyesek előnyt kovácsolhassanak belőle.

A játék steames profilja azonban teli van elégedetlenkedő emberekkel, így John Smedley, a SEO főnöke úgy döntött, hogy visszatérítik a játék árát a csalódott játékosoknak. Szóval ha péntek előtt vásároltad meg a H1Z1-et, akkor a bwilcox@soe.sony.com e-mail címen reklamálva hétfőig kérheted az ár visszatérítését.

13 komment - szólj hozzá!