Ilyen lett volna a Silent Hill: Cold Heart

Az egyik rajongói oldal szert tett a Silent Hill: Cold Heart design-dokumentumaira. A játék egy havas környezetben játszódó folytatás lett volna, valódi pszichológiai terrorral, ám a fejlesztést idő előtt lelőtte a Konami.

Vélhetőleg belsős körökből származó fejlesztői dokumentumokra tett szert az egyik Silent Hill rajongói oldal. A Silent Hill: Cold Heart egy zord téli tájon játszódó folytatás lett volna, amely "valós pszichológiai terrorral" operált, "vérfagyasztó horrorélményt" biztosítva a játékosoknak. A fejlesztést a Climax Studios végezte Nintendo Wii-re, de a projektet sajnos törölte a Konami.

A játékban egy fiatal nőt, Jessicát irányíthattuk volna, aki egy hóvihartól tépázott, ködös városban találja magát éjszaka. Hamar világossá vált számára, hogy valami nem stimmel, bár az is lehet, hogy csak a képzelete szórakozik vele. Egy igazi rémálomban találja magát, ahol a jégbe fagyott környék egyfajta labirintusra hasonlít, szörnyekkel és félőrült karakterekkel. 

A túléléshez nélkülözhetetlen lett volna a meleg öltözet, a Wiimote segítségével barikádokat építhettünk a folyosókra és az ablakokra, emellett élelmet és vizet kellett volna találnunk. Az időjárás dinamikusan változott a Cold Heartban és a felfedezésen is nagy hangsúly volt.

A Konami néhány elemet átvitt a 2009-ben megjelent Shattered Memoriesbe. A Cold Heart zord időjárástól elzárt városa nagyon emlékeztet minket a 30 nap éjszaka című filmre és a Stephen King-féle Évszázad vihara című sorozatra.

5 komment - szólj hozzá!