Az EA továbbra is eredményes

  • Írta: zoenn
  • 2015. január 28.
  • Biznisz
Link másolása
Az Electronic Arts legutóbbi pénzügyi negyedéve sikeresnek mondható, de ami a legfontosabb, hogy a kiadó a közelgő játékairól is elhintett pár érdekességet. Tényleg 2016 végén jön a Battlefield 5.

Az EA bejelentette a legutóbbi negyedévre vonatkozó pénzügyi eredményeit. A 2014. december 31-én véget ért három hónapos időszakban (amely az aktuális pénzügyi év harmadik negyedéve) a cég 1,13 milliárd dollár bevételt ért el. A tavalyi év hasonló időszakában csak 808 millió dolláros bevételre tett szert.

A vizsgált időszakban 427 millió dollárt kerestek a PS4-es és Xbox One-os játékokkal, míg 306 milliót a PS3-as és Xbox 360-as címekkel. Mögöttük kullognak a PC-s és a böngészős alkotások a maguk 218 milliójával.

A kiadó vezérigazgatója, Andrew Wilson a cég befektetőinek tartott konferenciahíváson mesélt egy sort a várható megjelenésekről is. Az úriember újra megerősítette, hogy a következő Battlefield-játék 2016 végén érkezik, és a golfjátékok szerelmesei is örülhetnek, elvégre az új PGA Tour 2015 tavaszán landol a boltokban.

A Need for Speed visszatér a vállalat portfóliójába, az autóverseny legújabb darabja a következő pénzügyi negyedévben, azaz 2015 áprilisa és 2016 márciusa között érkezik. A Star Wars: Battlefront az év végén landol a boltokban az új mozifilmmel egy időben, tavasszal nézhetünk bele a multira összpontosító alkotásba először.

A cég digitális forrásból származó árbevétele 693 millió (!) dollár volt, amely 34 százalékkal több az előző év hasonló időszakához képest. Az EA Sports Ultimate Team bevételei 82 százalékkal növekedtek, de jól tejelt a Battlefield Premium, és az EA Access-szolgáltatás is népszerű volt az Xbox One-tulajok körében. A The Vaultból 41 millió játékot indítottak.

Néhány érdekes adat: a játékosok 113 millió órát töltöttek el a Dragon Age: Inquisition single-jével, és több mint 3,3 milliárd gól született a FIFA 15-ben.

Egyébként a Dragon Age: Inquisition a legsikeresebb rajtot produkálta a BioWare történetében.

A free-to-play mobiljáték, a SimCity BuildIt immáron 22 millió letöltésnél jár. A kiadó mobiljátékai 160 millió aktív felhasználót mutatnak fel havonta, csak a Madden NFL Mobile és a FIFA 15 Ultimate Team felhasználóbázisa 45 százalékkal növekedett az előző negyedévhez képest.

5.
5.
DON GONDOCS
Ha ingyen osztogatná a moh nfs mass effect részeket, akkor se lenne egy elismert kiadó.
4.
4.
thernielle
#1: ÁllapotbaN.

És úgyis lesz egy rakás szar, amit kiadnak, én nem aggódnék :)
Hamarosan jön a következő Fifa például.
3.
3.
Hab
Nagyon itt volna az ideje egy jó SW RPG-nek végre!
2.
2.
tjames
Fight Nightot adjanak ki, a többi kevésbé érdekel!
1.
1.
kastorhun
Not bad, csak nehogy még egyszer egy játékot kiadjanak béta állapotba.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...