Eddig 9,2 millió Wii U-t adtak el

A tavalyi év utolsó negyedévében magára talált a Nintendo - derült ki a kiotóiak legfrissebb pénzügyi jelentéséből. A New Nintendo 3DS XL-ből 2014-ben 1,3 millió egység talált gazdára, míg a Wii U 9,2 milliónál jár.

Annak ellenére, hogy a Nintendo viszonylag erős ünnepi negyedévet zárt, és a New Nintendo 3DS XL csak a jövő hónapban landol nyugaton, továbbra sem túl bizakodó: a márciusban véget érő teljes üzleti évre 6,8 százalékkal kevesebb forgalmat vár, mint azt korábban tervezte.

2014-ben egyébként 1,3 millió darabot adtak el a New Nintendo 3DS XL-ből, a legutóbbi negyedévben amúgy 580 ezer egység talált gazdára. Az aktuális 3DS-modellekből Észak-Amerikában és Európában ugyan 5 millió darab kelt el, de a cég ezekben a régiókban is konszolidáltabb eredményeket vár a teljes üzleti évre vonatkozóan: immáron 9 millió eladott handheldre számít 12 millió helyett.

A december 31-én véget ért pénzügyi negyedévben 1,9 millió Wii U-t passzoltak el, így a masina eladásai már 9,2 milliónál járnak.

Ami a szoftveres oldalt illeti, az aktuális pénzügyi év eddigi részében 53 millió 3DS-es játékot adtak el globálisan. A legjobb számot a Pokemon Omega Ruby és az Alpha Sapphire produkálta, hozzávetőlegesen 9,4 milliót a legutóbbi negyedéven. 

A Super Smash Bros. 3DS-ből 6,2 millió, a Super Smash Bros. Wii U-ból 3,2 millió, a Mario Kart 8-ból 4,8 millió egység talált gazdára három hónap alatt. 

Az Amiibo-figurák eladásai jónak mondhatóak, habár pontos számadatokat nem közölt a gyártó.

17 komment - szólj hozzá!