Eladta a Sony a Sony Online Entertainmentet

Hoppá-hoppá, erősen indul ez a február: a Sony eladta a Sony Online Entertainmentet egy befektetési cégnek, így az a továbbiakban tőle függetlenül és Daybreak Game Company néven működik majd.

Talán nem annyira látványos lépés, mintha a mobilpiacról szállna ki, ettől függetlenül fontos bejelentéssel került elő a Sony a háza tájáról: a cég eladta a Sony Online Entertainmentet a Columbus Nova nevű befektetési cégnek, amely a jövőben a Sonytól függetlenül, és immár Daybreak Game Company néven működteti majd tovább a fejlesztőcsapatot.


A Sony Online Entertainment folytatja a már megkezdett projektjeit, így a H1Z1, az EverQuest Next és az EverQuest Landmark munkálatai sem állnak le, sőt a függetlenedés révén ezek a projektek más platformokra, például Xbox One-ra is elkészülhetnek, nemcsak PC-re és PlayStation 4-re.

A Sony Online Entertainment 1995-ben jött létre, a már említett címek mellett ő felelt a Star Wars Galaxiesért, a DC Universe Online-ért, a Vanguard: Saga of Heroesért és a PlanetSide-játékokért is.

4 komment - szólj hozzá!