A Nintendo is le akart csapni a Harry Potter-jogokra

Az első, 1997-ben megjelent Harry Potter-könyv óriási siker lett, az óriáscégek pedig egymást taposva próbálták megszerezni a cím jogait ahhoz, hogy filmet vagy játékot készíthessenek belőle.

És mint kiderült, köztük volt a Nintendo is. Az Unseen64 értesülései szerint a kiotóiak az összes könyvből csináltak volna egy-egy játékot, ezek N64-re, Game Boyra, majd GameCube-ra is megjelentek volna, sőt egy spin-offot is tető alá akartak hozni, ami a sorozat kitalált sportágát, a kviddicset dolgozta fel.

A hírek szerint a Nintendo of America NST csapatát bízták meg azzal a feladattal, hogy mindössze egy hét alatt dobjanak össze egy vázlatot a projekthez, egy akkori munkatárs visszaemlékezései szerint minden projektjüket (Ridge Racer 64, Bionic Commando és Crystalis) félre kellett tenniük emiatt.

A Nintendo Harry Potter-terveiből - mint a mellékelt ábra mutatja - végül nem lett semmi, J.K. Rowlingék jó eséllyel akkor sem a japánokat választották volna, ha azoknak történetesen nem a Disneyvel, a Universallal és a Warner Bros.-szal kell összecsapniuk a jogokért. Állítólag már házon belül sem tudtak dűlőre jutni a projekttel: míg a grafikusok a könyvnek (illetve a borítójának) megfelelően britesre vették a rajzok stílusát, addig a vezetőség minden áron mangásítani akarta azt.

A Harry Potter jogai végül a Warnernél kötöttek ki, a cég pedig az Electronic Artsot kereste meg a videojátékok elkészítése miatt - utóbbi még a kviddicses mellékágat is összerakta. A fenti rajzok a Nintendo tervezőasztaláról származnak.

Köszi, DON GONDOCS!

6 komment - szólj hozzá!