A Nintendo is le akart csapni a Harry Potter-jogokra

Az első, 1997-ben megjelent Harry Potter-könyv óriási siker lett, az óriáscégek pedig egymást taposva próbálták megszerezni a cím jogait ahhoz, hogy filmet vagy játékot készíthessenek belőle.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#6
Azért azt szögezzük le, hogy a Nintendonak még a kisebb ívű vagy spinoff játékai (Mario party vagy sportjátékok, Warioware, Mario VS Donkey Kong, Hyrule warriors) is olyan színvonalat képviselnek, ami magasan a többi kiadó hasonló kaliberű játékai (kinectes vagy move-os borzalmak) felett áll és azok a játékok, amik tényleg AAA címként készülnek (Mario platformerek, Zelda játékok, Donkey Kong Country Returns, Fire Emblem és hasonlók) azok talán soha nem voltak akkora leégés áldozatai, mint amit a többi nagynevű kiadó mostanában csinált (AC Unity, Battlefield részek, Destiny). Ha csak egy-egy Zelda klónt csináltak volna a HP-ből, máris sokkal jobb szájízzel emlékezhetnének rájuk a rajongók.
#4
#3: Benne van a cikkben hogy tervben volta a japánosítás, de amivel én előszőr találkoztam nes-en azmár ígyis japánosabb volt a kelleténél.
#3
#1: Nem, szerintem az emberek többségének ez nem lenne érdeke. A harry poti-ból az üzletemberek több zsét préselnek ki PC-PS-xbox hármason, a játékosoknak meg a nagy része így tudja tolni. Játékot lehet jót tudnának készíteni, de hogy nagy közönségnek tálalnák, azt kétlem (stílus és platform terén sem), ahogy abban is kételkedem, hogy nem fertőznék-e meg "japán kórral" ezt a britekhez évezredekkel közelebb álló sorozatot. Én, és jópáran nem szeretik ezt a gyakran túlzott látványvilági downgradet (itt a japánosítást és a rajzfilmességet értem).
#2
Egy jó Potter játék volt.Még a Titkok kamrája gamecube on :D.Talán még a főnix rendje szinkronnal.
#1
A Harry Potter játékok jó kezekbe voltak a EA-nél egészen az utolsó 2 részig.
Az valami förtelem lett.
De most szívesen oda adnám a Nintendo-nak a jogokat.
Szerintem nagyszerű Rpg játékot lehetne készíteni 3ds-re.
Wii-re meg mozgás érzékelőnek köszönhetően még jobban kilehet ne használni.
Wii U controllerét meg lehetne varázs könyvnek használni.Vagy térképnek.