Pókember is csatlakozik a Marvel filmjeihez

Bizonytalan időközönként jelentkező Cooltúra rovatunk legfrissebb híre, hogy a Sony és a Marvel bejelentette: dűlőre jutottak Pókember-ügyben, így a jövőben a derék hálószövő is a Marvel Cinematic Universe részese lesz.

A Sony Pictures 1999 óta ült a Pókember-jogokon, és bár öt filmet is tető alá hozott a szuperhőssel a főszerepben, a Marvel saját gyártású mozijaiból rendre kimaradt. A rajongók régóta várnak arra, hogy Peter Parker csatlakozhasson a Marvel Cinematic Universe-hez, sőt pletykáltak is erről egy ideje, és most végre megtörtént: a Sony és a Marvel hivatalosan is bejelentette az összefonódást.

Ez azt jelenti, hogy az "új" Pókember már fel is tűnik majd a közeljövő egyik Marvel-filmjében, 2017. július 28-án pedig egy saját filmet is kap, aminek a producere Kevin Feige (Marvel) és Amy Pascal (Sony) lesz: ők ketten "egy új kreatív irányvonalat" dolgoznak ki a hős számára. A Pókember-jogok egyébként továbbra is a Sonynál lesznek, ezzel együtt ő pénzeli és terjeszti majd az új filmet, illetve kreatív szinten is az övé lesz az utolsó szó. Ezzel együtt a megállapodás része az is, hogy az MCU hősei, így például a Vasember, Hulk vagy Thor is feltűnhetnek majd a jövőbeli Pókember-filmekben.

Az új Pókember-film miatt egyébként a Marvel négy filmjét is elcsúsztatta: a Thor: Ragnarok így 2017. november 3-án, a Black Panther 2018. július 6-án, a Captain Marvel 2018. november 2-án, míg az Inhumans 2019. július 12-én kerül mozikba. Az Avengers: Infinity War két része időben érkezik.

A Wall Street Journal mindehhez annyit tett hozzá, hogy Pókember valószínűleg a Captain America: Civil Warban tűnik majd fel először, és már nem Andrew Garfield fogja eljátszani őt. A lap szerint a Sony ezzel együtt elcsúsztatta a The Sinister Six film premierjét.

38 komment - szólj hozzá!