A GSC kiáll a S.T.A.L.K.E.R. frencsájzért

  • Írta: zoenn
  • 2015. február 11.
  • Hír
Link másolása
Miután az év végén váratlanul feltámadt hamvaiból a S.T.A.L.K.E.R.-sorozat fejlesztője, a GSC Game World, az ukránok kötik az ebet a karóhoz, mindenáron megvédik a szellemi terméküket.

Tavaly decemberben kaptunk a hírt, miszerint az egyszer már feloszlott GSC Game World feltámadt és a srácok újra munkába állnak. A Polygon elérte az ukrán csapatot és számos érdekességet megtudott a stúdió terveiről.

A GSC PR-igazgatója, Valentine Yeltyshev elmondta, hogy miután a csapat 2011 februárjában feloszlott, a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztése leállt. A kulcsfejlesztők nem sokkal később megalapították a Vostok Gamest, amely jelenleg is a Survariumot kalapálja. Yeltyshevnek nem tetszett az MMOFPS ötlete, nem hitt abban, hogy az eddigieknél jobb játékot csinálhatnak, ezért is hagyta ott a brigádot.

Azonban tavaly novemberben a GSC Game World visszatért, és a csapat nemsokára leleplezi a legújabb játékát, amely hamarosan kilép az alfastátuszból. Az úriember szerint a stúdió jó kezekben van: az alapító, Sergei Grigorovich továbbra is vezérigazgatóként tetszeleg és a cég finanszírozásával foglalkozik. A milliárdos testvére, Evgeniy a csapat következő projektjének producere. Azonban nem csak ők az egyedüli veteránok, több kulcsfontosságú fejlesztő visszatért a GSC-hez.

A csapat nem nézi jó szemmel a konkurens STALKER: Apocalypse-et, amit a West Games kalapál(na) közösségi pénzből. Yeltyshev szerint a West fejlesztői S.T.A.L.K.E.R.-csapatnak állítják be magukat, és azt mondják, S.T.A.L.K.E.R.-játékon dolgoznak, de ez nem igaz, sőt valójában az Apocalypse készítői annak idején nem is a S.T.A.L.K.E.R.-sorozat részein szorgoskodtak, hanem egy ahhoz kapcsolódó, Flash-alapú webes játékot készítettek 2011-ben. Ez egy izometrikus nézetű, nyitott világú alkotás volt, ám a projekt nem volt olyan jó, mint azt szerették volna, ezért törölték az egészet. 

A GSC munkatársa szerint a West Games "csak pénzt próbál lopni az emberektől" a crowdfunding oldalon. Az első kickstarteres gyűjtést elkaszálták, a konkurencia most a Wfunderen próbál szerencsét és 600 ezer dollárt kér a STALKER: Apocalypse-re. 

"Ki olyan hülye, hogy pénzt ad nekik?" - fakadt ki Yeltyshev.

Noha a GSC egyelőre nem aggódik a West Games miatt, a srácok nem fognak habozni: ha a rivális megpróbál egy másik STALKER-játékot piacra dobni, jogi lépéseket tesznek.

2.
2.
KopyAti
Ott az (i)gazság!
1.
1.
crytek
Mutassanak is valamit ne csak az arcuk járjon.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...