Leépítések a H1Z1 és a PlanetSide 2 fejlesztőinél

  • Írta: zoenn
  • 2015. február 12.
  • Gyászhír
Link másolása
Miután a Sony eladta a Sony Online Entertainment csapatát, a stúdió Daybreak Game Company néven folytatta pályafutását. Azonban az új tulajdonos átszervezi a stúdiót, néhány fejlesztőnek felmondott.

A hónap elején kaptunk a hírt, miszerint a Sony megvált az MMO-k fejlesztésére szakosodott Sony Online Entertainmenttől. Az újdonsült tulaj a Columbus Nova nevű befektetési cég, amely a jövőben a Sonytól függetlenül, és immár Daybreak Game Company néven működteti majd tovább a fejlesztőcsapatot.

Tegnap azonban a Colombus Nova masszív átszervezésbe kezdett, ennek hatására megszüntette a csapat San Diego-i és austini irodáját. Még nem tudni, hogy pontosan hány dolgozót bocsájtottak el, de köztük van a korábbi fejlesztési vezető, David Georgeson és Linda Carlson, a globális közösségi kapcsolatokért felelős direktor is.

Georgeson a Twitteren azt írja, hogy immáron "nincs határozott elképzelés az EverQuest-játékokról" a csapaton belül, és csupán másodlagos "álmodozók" formálják majd a fantasy MMORPG jövőjét. Carlson kisasszony a Facebookon panaszkodott: mint írja, "a legjobb és a legnagyobb kihívást jelentő munka szabadult fel most".

A stúdió szóvivője a Polygonnak azt nyilatkozta, hogy az átszervezésre azért volt szükség, hogy az erőforrásokat optimalizálják és szilárd alapot biztosítsanak a jövőbeli multiplatform fejlesztéseknek. A jelenlegi játékok munkálatait hivatalosan nem befolyásolják az elbocsátások, az EverQuest Landmark, az EverQuest Next, a PlanetSide 2 és a H1Z1 fejlesztése halad tovább.

4.
4.
laller12
Közzé teszem a TS elérhetőségünket, ahová csapattagokat/klánokat kereső vagy csak a játékkal ismerkedő embereket várjuk. Saját TS szerverünkre.

TeamSpeak3
91.82.84.38:10016

Várunk mindenkit szeretettel!
3.
3.
Stranger
#2: Ja hát mi haszna is volt a level designer-nek...
2.
2.
attila4545
A leépítés rossz szó mert kirúgták azokat akik szerintük azért voltak felvéve mert a sony azt akarta és nem pedig azért mert volt valódi hasznuk vagy nekik van saját emberük erre ha egy vállalatot felvásárolnak vagy akár kormányoknál kormányváltás van ez mindig megfigyelhető. Ez semmi különleges erre számítani lehetett.
1.
1.
mestermagyar
Eddig a sony pénzt ölt ebbe, hogy legyen valami jó játékokat felsorakoztató stúdiójuk. Most hogy felvásárolta őket egy cég ami erre fog koncentrálni, majd meglátjátok, jó szorosra fogja húzni a szíjat, egy centtel se legyen több a tartalom mint amiért fizetsz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...