Leépítések a H1Z1 és a PlanetSide 2 fejlesztőinél

Miután a Sony eladta a Sony Online Entertainment csapatát, a stúdió Daybreak Game Company néven folytatta pályafutását. Azonban az új tulajdonos átszervezi a stúdiót, néhány fejlesztőnek felmondott.

A hónap elején kaptunk a hírt, miszerint a Sony megvált az MMO-k fejlesztésére szakosodott Sony Online Entertainmenttől. Az újdonsült tulaj a Columbus Nova nevű befektetési cég, amely a jövőben a Sonytól függetlenül, és immár Daybreak Game Company néven működteti majd tovább a fejlesztőcsapatot.

Tegnap azonban a Colombus Nova masszív átszervezésbe kezdett, ennek hatására megszüntette a csapat San Diego-i és austini irodáját. Még nem tudni, hogy pontosan hány dolgozót bocsájtottak el, de köztük van a korábbi fejlesztési vezető, David Georgeson és Linda Carlson, a globális közösségi kapcsolatokért felelős direktor is.

Georgeson a Twitteren azt írja, hogy immáron "nincs határozott elképzelés az EverQuest-játékokról" a csapaton belül, és csupán másodlagos "álmodozók" formálják majd a fantasy MMORPG jövőjét. Carlson kisasszony a Facebookon panaszkodott: mint írja, "a legjobb és a legnagyobb kihívást jelentő munka szabadult fel most".

A stúdió szóvivője a Polygonnak azt nyilatkozta, hogy az átszervezésre azért volt szükség, hogy az erőforrásokat optimalizálják és szilárd alapot biztosítsanak a jövőbeli multiplatform fejlesztéseknek. A jelenlegi játékok munkálatait hivatalosan nem befolyásolják az elbocsátások, az EverQuest Landmark, az EverQuest Next, a PlanetSide 2 és a H1Z1 fejlesztése halad tovább.

4 komment - szólj hozzá!