A kritikák ellenére is sikeres a Ubisoft

  • Írta: zoenn
  • 2015. február 13.
  • Biznisz
Link másolása
A francia kiadó legutóbbi pénzügyi jelentéséből kiderült, hogy az utolsó negyedév eredményei meghaladták a várakozásokat, annak ellenére, hogy a két új Assassin's Creed nem muzsikált valami fényesen a kasszáknál.

A legutóbbi pénzügyi negyedévben a Ubisoft teljesítménye meghaladta a várakozásokat, annak ellenére, hogy az Assassin's Creed-frencsájz eladásai nem javultak 2013 óta, ami nem véletlen: a Unity kapta az eddigi a legrosszabb kritikákat a sorozat történetében. 

A december 31-én véget ért három hónapos időszakban a cég 809,7 millió euró bevételt ért, amely 55,8 százalékkal magasabb, mint a 2013-as év azonos időszakában produkált forgalom. A franciák csupán 730 millió euróra számítottak, amit 10,9 százalékkal szárnyaltak túl, így a kiadó módosította az aktuális üzleti évre vonatkozó elvárásait: 1,4 milliárd euró helyet immáron 1,44 milliárd eurós bevételre számít.

A Ubisoft elégedett az Assassin's Creed: Untiy és Rogue eladásaival, amikből együttesen 10 millió példányt szállítottak le a boltoknak. Noha konkrét eladási számok nincsenek, 2013 hasonló időszakában az Assassin's Creed IV: Black Flagből 10 milliót szállítottak le, míg 2012-ben az Assassin's Creed III-ből 12 milliót. A visszaesés jól követhető.

A Far Cry 4-ből eddig 7 millió kópiát szállítottak le, pedig a Ubisoft csupán 6 millió példányra számított. A The Crew jelenleg 2 millió leszállított egységnél jár.

A Just Dance-sorozat eladásai tovább csökkentek, a negyedév során 4 millió ritmusjátékot szállítottak le a boltoknak.

A Watch Dogs immáron 10 millió leszállított példánynál jár, így a új címeket tekintve minden idők legjobb rajtját produkálta a játék Európában, és a második legjobbat az USA-ban. 

Végül a várható sikercímek megjelenési dátumait is pontosította a Ubisoft. Az új Assassin's Creed, a The Division és a Rainbow Six: Siege egyaránt a következő pénzügyi évben várható, azaz legkésőbb 2016. március 31-ig a boltokba kerülnek. 

19.
19.
A ubi soft meg azert ilyen, mert kanada hataros az usaval es szivarog at a szar...
:D
18.
18.
#13: Az egesz kamatkapializmus a pazarlasra epul.
Az elet minden teruleten ez megy.
Az amcsiknal ha anyuka kirak kajat a fotelseggu hulyegyerekenek, az meg nem akar zabalni, ehelyett odamegy a hutohoz kivesz egy doboz literes(!!!!!) fagyit felhuz konzolozni es kozben megzabalja.
Anyuka a kajaval mit csinal, amire a kocsog, elhizott zsirszar ra se nezett?
Nem am berakja egy dobozba aztan be a hutobe.
Kaparja bele a kukaba.
A vilag masik felen meg halnak ehen.
Egy atlag amcsi ha hazamegy felkapcsolja a villanyt mindenhol.
Es vilagit reggelig, max ahol doglik ott kapcsolja le, de ott is csak azert mert belevilagit a hulye fejebe.
Kinai cuccok detto. Kijon a gyarbol, megvesz, egyszer hasznal, kidob, mert egy fos.
A penzel, human eroforrassal ugyanez.
Kutatasban ugyanez.
Nekunk, kozep europaban meg mondjak, hogy nem pazarolnunk.
Bekaphatjak a faszom.
17.
17.
kanguru
Lemasoltak az EA sikertervet. Az emberek hulyenek nezese mindig mukodni fog amig a tobbseguk birka. Szaz birkat tud egy darab juhaszkutya is terelgetni.

Az orok, minel sikeresebb vagy annal tobb ellenseged van itt is ervenyes.

Szerintem sok penzt kaptak NVidia-tol, hogy lassan fusson. Ha minden szepen futna az emberek nem varnak / vennek a kovetkezo kartya generaciot.

A szep benne, hogy lassan nem is konzol portok futnak szarul a Pc-n, de mar sok jatek PC-re mobilport lol.

El kell fogadni a fejlett gazdasagokban tobb a penz, mint az esz. Nekik annyi megvenni egy uj felkesz jatekot, mint neked par kilo kenyeret.
15.
15.
kriszvandaar
Nem baj, majd szep lassan lerohad az a bevetelnovekedes :-)
14.
14.
Drazhar
Ez a nap leglelombozóbb híre kb.
Bár az AC számok csökkenését jó látni így, de félek, még kell vagy 3-4 év mire annyira lemegy, hogy inkább abbahagyják a szériát.

A Division-t meg nagyon féltem ettől a bandától, a Massive egy jó csapat, bennük bízom, remélem nem ugat bele az Ubi semmibe náluk.
12.
12.
DON GONDOCS
#10: Ugyan már ne dícsérd őket. Akkor az EA-Acti-t hova sorolnád?
10.
10.
KőbányaKispest
#3: Uborka?

Ja, hogy te még becézed is őket. Minden elmond....

A legnagyobb zsidó banda a játékiparban.
9.
9.
makkandis
Az ebben a szomorú, hogy mikor az ubi felsővezetés leül, hogy megnézze grafikonokat azt fogja látni, hogy minden tökéletes, a cég tökéletes úton halad, és így is fog folytatódni minden.
7.
7.
Dercsi
Ez a nagyság ára... A mennyiség mindíg a minőség rovására megy. Nekem pedig az egyik kedvenc kiadóm volt annó... De az rég volt :(
6.
6.
Dízel
Szarházi banda, olyan játékaik mint az AC mint a WD és még a crew projectjükkel voltak nem kisebb hibáik, ennek ellenére ekkora a pofájuk... A bevétel részét se értem, de betudható a világmegváltó marketing gigakampányuknak... na ahhoz értenek, játékot csinalni na azt nem... le merem fogadni h. a divisiont is elszúrják. Van pofájuk ilyen csapnivaló játékok után örvendezni.. nagyon remélem hogy a becsapott és csalódott vásárlok többet nem vesznek ubis játékot, igy a következő üzleti évük egy nagy szarrakás lesz!
4.
4.
Watch Dogs is jo volt szerintem, a Siege-et varom :-)
3.
3.
crytek
AC mindig is fog kelleni a népnek. Remélem az uborka mielőtt áttér a DX12-re mert amit az unity-al is műveltek optimalizálás (vagyis annak teljes hiánya) terén szánalmas.
1.
1.
DON GONDOCS
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/10470596_855389137836886_2604117720393917694_n.jpg?oh=4ad25d30441692adfb67e6cba44d34ee&oe=5558949C&__gda__=1430877174_eecfceda2f765d1222b97cdd50097bb3
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...