Mi az az Assassin's Creed: Golden Age?

Tegnap egy emberként hördült fel az internet, mikor kiderült, a Ubisoft egy Assassin's Creed: Golden Age című projekten dolgozik. Azóta megtudtuk, hogy az elnevezés nem egy új játékot takar.

A Ubisoft pusztán toborzásra szánta ezt a dokumentumot, azonban a fájl sokkal nagyobb figyelmet kapott a sajtóban, mint szerette volna: az egyik (alább is látható) fotón ugyanis egy Assassin's Creed: Golden Age című projekt felett könyököl, amiről eddig nem hallottunk.

A találgatások azonnal elindultak, a legtöbben azt tippelték, hogy idén ez lesz a PS3-ra és Xbox 360-ra szánt projekt, azonban nem sokkal később kiderült: nincs igazuk. Ez a tipp már azért is furcsa, mert úgy tudni, idén egy Assassin's Creed készül, a Victory, az előző generációs gépek pedig nem kapnak majd új részt. Másrészt a fotón látható screenshotok is másról árulkodtak, és végül ezt erősítette meg a Ubisoft is: az Assassin's Creed: Golden Age annak idején az Assassin's Creed IV: Black Flag munkacíme volt.

Habár a Ubisoft szépen zárta a karácsonyi időszakot, az Assassin's Creed-sorozat eladásai sem olyanok már, mint régen: a Unity és a Rogue például csak együtt tudta hozni a Black Flag teljesítményét.

Elkezdődtek az Assassin's Creed-film munkálatai

Ezzel párhuzamosan a Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot bejelentette, hogy befejeződtek az Assassin's Creed-film előkészületei, most pedig kezdődik a tényleges munka, és hamarosan indulhat a forgatás is. A Michael Fassbender főszereplésével készülő adaptáció a tervezettnél valamivel később, 2016. december 21-én kerülhet mozikba.
10 komment - szólj hozzá!