Észak-Amerikában veszik a legtöbb Amiibo-figurát

A Nintendo befektetőinek tartott találkozón ezúttal a játékok eladásairól volt szó. A kiotói vállalat örülhet, hiszen a Wii U szoftvereladásai 200 százalékkal nőttek tavaly óta, és az Amiibók is kivételesen teljesítenek a kasszáknál.

A Nintendo legutóbbi negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentésében nem esett szó az Amiibo-figurák számadatairól, a befektetőknek tartott tegnapi meetingen a kiotóiak pótolták a hiányosságot.

Az áprilistól szeptemberig tartó időszakban a Wii U szoftvereladásai 200 százalékkal növekedtek az Egyesült Államokban, Európában és Ausztráliában az előző év azonos időszakához képest. Ezekben a régiókban a hardvereladások is növekvő tendenciát mutatnak. Európában és az USA-ban a New 3DS XL iránti kereslet háromszor nagyobb, mint a 3DS XL esetében, már ami a launch utáni időszakot illeti.

A Monster Hunter 4 Ultimate is jól fogy, a 3DS-es RPG-ből immáron 3 millió egységet szállítottak le a boltoknak világszerte.

A gyűjthető Amiibo-figurákból 5,7 millió darabot szállítottak le a boltoknak az év végéig, a legtöbb Észak-Amerikában és Ausztráliában fogyott, ahol sok NFC-képes figurából hiány mutatkozott. Régióként változik, hogy melyik figurát imádták leginkább a vásárlók: Japánban Captian Falcon volt a legnépszerűbb, Észak-Amerikában Marth, míg Európában Little Mac.

A legutóbbi pénzügyi negyedévben a digitális eladások elérték a 21,1 milliárd japán jent, amely 17 százalékos növekedést jelent 2013 azonos időszakához képest.

Összességében a Nintendo pénzügyi eredményei  javulást mutatnak, reméljük, a tendencia megmarad az aktuális üzleti év végére is.

3 komment - szólj hozzá!