Hamarosan megnyílik az első londoni eSport-aréna

  • Írta: Shifty
  • 2015. február 18.
  • Érdekesség
Link másolása
A következő hónapban nyitja meg kapuit London első kifejezetten eSportra kihegyezett, 600 fő befogadására képes arénája. Az első hivatalos rendezvény a 2015-ös Gfinity Championships lesz, amit aztán újabbak is követnek majd.

Amíg Észak-Amerikában és Ázsia egyes országaiban meglehetősen komoly üzletnek számít az eSport, addig Európa egyelőre csak próbálja felvenni a fonalat. A két említett kontinensen több ezres csarnokokat töltenek meg a rajongók egy-egy rangosabb esemény kapcsán, de úgy tűnik, hamarosan mi, európaiak is belekóstolhatunk a hangulatba.

A VUE mozihálózat ugyanis partnerséget kötött a Gfinityvel, s közösen átalakították a Vue Fulham Broadway multiplexet. A Gfinity Arena a jövőben akár 600 fő befogadására is képes lesz, de a szeptemberig tartó szezonzárásig több mint 25 000 látogatót várnak a szervezők a különböző rendezvényekre.

A márciusban megnyíló komplexumban az első megmérettetés a 2015 Gfinity Championships lesz, ahol a Hearthstone, a FIFA és a Counter-Strike: Global Offensive lesz terítéken. A szeptemberig tartó szezonban az összdíjazás 500 000 dollár lesz.

3.
3.
Deft.
#2: KURWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!444
2.
2.
imchristailor
Iden Euban lesz a lol vb, nem bannam, ha angol nyelvteruleten tartanák.
1.
1.
Norbee_93
Magyarországra is egy ilyet! :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...