Már megint perrel fenyegetőzik a ZeniMax

A Bethesda anyacége, a ZeniMax megint perrel fenyegetőzik, a cég ügyvédei azt követelik egy független fejlesztőtől, hogy változtassa meg a játéka nevét. Tippeljetek, mi nem tetszik nekik a Fortress Fallout címben!

A ZeniMax, illetve a Bethesda újabban gőzerőre kapcsolt, annyi friss projektje van talonban a cégnek, hogy a történetében először egy E3-as konferenciát is bevállal júniusban. Azonban nemcsak a fejlesztői részleg, hanem a jogi osztály is durván pörög, az ügyvédei ezúttal egy Jordan Maron nevű indie fejlesztőnél fenyegetőztek perrel.


Maron (alias Captain Sparklez) egy mobilokra szánt, 2D-s stratégiai játékon dolgozik, azonban Fortress Falloutnak hívják, és ez az, ami nem tetszik a cégnek. Mivel a ZeniMax szerint a Fallout elnevezés védjegye az övék, ezért az semmi másban nem szerepelhet, így Maront is megkérték, hogy változtassa meg a program címét, különben bíróságra viszik az ügyet.

Habár Maron elgondolkodott azon, hogy szembeszáll a céggel, végül úgy döntött, enged neki. Elmondása szerint nem ért egyet vele, viszont a más ügyvédek szerint "hírhedten pereskedős" ZeniMax annyi pénzzel és erőforrással rendelkezik, hogy úgysem jöhetne ki jól az ügyből. A Fortress Fallout nevet egyébként közösségi úton találták ki, most az új címhez is a rajongóitól kér segítséget.

Ha ismerős a sztori, az nem véletlen: a ZeniMax még 2011-ben a Mojangot is megkereste, mert nem tetszett neki a Scrolls cím. A két fél végül abban állapodott meg, hogy bár a játékot nem kell majd átnevezni, a folytatásai már nem viselhetik ezt az elnevezést.

(Ez annyira régen volt, hogy a Minecrafttel még csak 3 millióan játszottak!)

5 komment - szólj hozzá!