Már megint perrel fenyegetőzik a ZeniMax

  • Írta: fojesz
  • 2015. február 19.
  • Hír
Link másolása
A Bethesda anyacége, a ZeniMax megint perrel fenyegetőzik, a cég ügyvédei azt követelik egy független fejlesztőtől, hogy változtassa meg a játéka nevét. Tippeljetek, mi nem tetszik nekik a Fortress Fallout címben!

A ZeniMax, illetve a Bethesda újabban gőzerőre kapcsolt, annyi friss projektje van talonban a cégnek, hogy a történetében először egy E3-as konferenciát is bevállal júniusban. Azonban nemcsak a fejlesztői részleg, hanem a jogi osztály is durván pörög, az ügyvédei ezúttal egy Jordan Maron nevű indie fejlesztőnél fenyegetőztek perrel.


Maron (alias Captain Sparklez) egy mobilokra szánt, 2D-s stratégiai játékon dolgozik, azonban Fortress Falloutnak hívják, és ez az, ami nem tetszik a cégnek. Mivel a ZeniMax szerint a Fallout elnevezés védjegye az övék, ezért az semmi másban nem szerepelhet, így Maront is megkérték, hogy változtassa meg a program címét, különben bíróságra viszik az ügyet.

Habár Maron elgondolkodott azon, hogy szembeszáll a céggel, végül úgy döntött, enged neki. Elmondása szerint nem ért egyet vele, viszont a más ügyvédek szerint "hírhedten pereskedős" ZeniMax annyi pénzzel és erőforrással rendelkezik, hogy úgysem jöhetne ki jól az ügyből. A Fortress Fallout nevet egyébként közösségi úton találták ki, most az új címhez is a rajongóitól kér segítséget.

Ha ismerős a sztori, az nem véletlen: a ZeniMax még 2011-ben a Mojangot is megkereste, mert nem tetszett neki a Scrolls cím. A két fél végül abban állapodott meg, hogy bár a játékot nem kell majd átnevezni, a folytatásai már nem viselhetik ezt az elnevezést.

(Ez annyira régen volt, hogy a Minecrafttel még csak 3 millióan játszottak!)

5.
5.
br1Koo
Lehet, hogy nem nyerne pert, bár ki tudja milyen úton védték le a fallout kifejezést a kiadóék. Mondjuk én nem bánom, ha fallout, akkor legyen fallout, még ha begyöpösödötten is hangzok.
4.
4.
Ecneb
#3: Már miért lennének azok? Ezzel az erővel a dead space készítői perelhetik a dead islandot mert benne van, hogy dead?
3.
3.
Extol
Tök jogosak ezek a követelések
2.
2.
a3a
Ezt pedig simán a Zenimax bukta volna, a fallout az egy rendes szó. A Mirror's edge-s pereskedés jutott először eszembe az egészről.
1.
1.
Nothing
Levédetni egy kifejezést?
A "The" és az "of" még használható?
Röhej...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...