A Warcraft-film rendezője szerint kell a CGI

  • Írta: zoenn
  • 2015. február 22.
  • Cooltúra
Link másolása
A World of Warcraft-film rendezője, Duncan Jones védelmébe vette a modern filmek digitális effektjeit. Szerinte igenis szükség van a CGI-re, nem lehet mindent megoldani hagyományos jelmezekkel és díszletekkel.

Filmes berkekben már évek óta megy a vita arról, hogy kellenek-e digitális effektek a modern filmekbe, vagy sem. Duncan Jones, a World of Warcraft-film rendezője a Twitteren vette védelmébe a CGI-t.

"Újra és újra azt hallom, hogy a filmekben sz*r a CGI" - fogalmazott Jones, aki szerint abból nem lehet baj, ha a CGI-re csak eszközként tekintünk. "Abban mindenki egyetért, hogy a filmekben szükség van kellékekre, ugye?"

Egy másik Twitter-felhasználó azzal érvelt, hogy a CGI mellőzése jobb teljesítményre ösztönzi a színészeket, ám Jones szerint a rendező feladata az, hogy a maximumot hozza ki az színészekből.

A World of Warcraft-film forgatása már a múlt év elején befejeződött, ám az alkotás utómunkálatai 20 hónapot vesznek igénybe. A Paula Patton, Dominic Cooper és Ben Foster nevével fémjelzett adaptáció 2016. március 11-én landol a mozikban.

27.
27.
Simonus18
Én nem feltétlenül mondanám hogy szarul nézett ki az Avatar, vagy gyengén, felszíne szép cukros volt, és elsőre lenyűgöző volt maga a film. Aztán amikor másodjára néztem majd elaludtam rajta ... ez történik ha semmire építed a látványt.
26.
26.
Hulkster
#26
Valaki itt nagyon beoltotta a Warcraft rajongókat.
23.
23.
l4cyk4
#16: Ha komolyan kérdezte, ha nem, én adtam egy komoly választ, így kizártam a félreértés lehetőségét. Mulass csak, egészségedre, bár valószínűleg te magad is érzed, hogy felesleges.
22.
22.
Ehrmahgehrden
#1: Avatar ? Lemaradtam volna valamiről ? Valaki szerint az Avatar szarul nézett ki ?
21.
21.
Lorthirash
#17: A CGI egy jó dolog bár az se jó ha túlzásba esnek.
Egyszerűen az a helyzet hogy sok mindent nem lehet másképp megoldani.
20.
20.
roli33
#19: Az ILM ha nem is sokkal, de jobb látvány terén. Meglátod, hogy ezek az orkok "fotorealisztikusabbak" lesznek, mint a Hobbitban.
19.
19.
Nicodemus
A WarCraft univerzum Orc-jai sokkal nehezebben valosithatoak meg maszkokkal, teljesen mas a testszerkezetuk es arcberendezesuk mint egy embere. Ide CGI fog kelleni, csak azt sajnalom hogy nem a Weta-t kertek fel...
18.
18.
predator90
#17: Nekem a Majmok bolygója:Forradalom odaverte, a Warcraft filmhez legjobban az eredeti Gyürük Ura trillogia CGI megoldása illene ,vagyis háttétben CGI elöl viszont elmaszkírozott szinészek. A full CGI hogy minden szörny egy gépi trükk nehezen megy le
17.
17.
Lorthirash
#1: Az Avatar kifejezetten minőségi munka lett az egyik legjobb ami valaha is készült sőt...a legjobb.
16.
16.
Trapyd
#14: Kicsit mulatok ám rajtad. Szerinted komolyan kérdezte? Persze elképzelhető, de elég valószínűtlen.
15.
15.
Extol
14.
14.
l4cyk4
#12: Computer-Generated Imagery - „számítógépen létrehozott kép”

forrás: Wikipédia
13.
13.
Trapyd
#12: Cognitive Gamer Intelligence
11.
11.
Tr4nCe
#10: Egy Transfromerst kíváncsi vagyok, hogyan oldottak volna meg jelmez+díszlet kombóval. :) Jó az, ha használják a modern technikákat, de az originál dolgok keverékével adja meg a pikantériát. Hatalmas storyja van a Warcraftnak, úgyhogy minden adott! Nagyon bízom egy remek filmben!
Már csak egy Mass Effect múvira várok, remélem el is készül a Legendary Pictures által.
10.
10.
Drazhar
"Szerinte igenis szükség van a CGI-re, nem lehet mindent megoldani hagyományos jelmezekkel és díszletekkel."

Ez baromság, meg lehet igenis, csak a jelmez+díszlet kombó az olyan szinten a többszöröse a költségeknek, szemben a CGI-al, hogy nagyon kevesen engedhetik meg maguknak. Én azért bízom a filmben persze, és valóban a 20 hónap utómunka arra enged következtetni, hogy itt nem lesz látványbeli gond.
9.
9.
Blueberry
Nincs azzal baj ha sok CGI van benne csak a története jó legyen
8.
8.
roli33
Ez a film brutál látványos lesz, ezt már akkor lehetett tudni, mikor bejelentették, hogy az ILM csinálja az utómunkálatokat. Ráadásul az átlagosnál sokkal több az a 20 hónap. Készüljetek fel, hogy 90%-ban CGI film lesz és hogy A Hobbit - féle orkok le lesznek pipálva! :D Duncan Jones pedig nagyon ért a sztorihoz, úgyhogy minden adott egy jó Warcraft mozihoz!
7.
7.
PaprikaJancsi
Ha szépen van megcsinálva, akkor nem zavaró, csak ne vigyék túlzásba.
4.
4.
Formula1fanatic
A Blizzard nem adja akármilyen sz@rhoz a nevét, igényes munka lesz.
3.
3.
Simonus18
Ezzel nincs semmi gond, ez a legértelmesebb hozzáállás a CGI vitához. Meg kell találni a ballanszt a két eszköz között.
2.
2.
Brenor
Nincs semmi baj a CGI-al, ha igényesen van megcsinálva és a film nem csak egy látványorgia hanem van jó története, cselekménye, warcraft esetében nagyon is kell.
1.
1.
balint23h
Remélem ez nem azt jelenti, hogy olyan lesz mint az új star wars trilógia vagy az avatar. Azt azért megértem, hogy kell bele, egy filmbe ahol orkok meg mindenféle lények futkároznak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...