Összeállt a Lionsgate-tel a Telltale Games

Link másolása
Valami nagyra készül a Telltale Games: a Lionsgate-tel karöltve egy félig tévésorozat, félig videojáték hibriddel szeretnék új szintre emelni az interaktív történetmesélést.

Kevin Bruner, a Telltale Games CEO-ja jelentette be, hogy a Lionsgate-tel karöltve egy ambíciózus "szuper showra" készülnek. A terveik szerint a hagyományos sorozatokat szeretnék a videojátékokkal kombinálni.


Az új formulát a studió nemrég bejelentett saját IP-jével együtt szeretnék bemutatni, tehát ezúttal nem egy jól bejáratott frencsájzból építkeznek. A Telltale Games eddig is sokat merített a tévésorozatokból: szinte minden címük epizodikus formában jelent meg és a történetvezetés is nagyon hasonlított a TV-ben látottakhoz.

A fejlesztők szeretnék összemixelni a két formulát és létrehozni valami újat a digitális történetmesélésben. Egy epizód tartalmazni fog szkriptelt és interaktív részeket is, de fontos kiemelni, hogy az új produkció nem egy tévésorozat lesz játékelemekkel vagy videojáték filmes betétekkel. Hasonló formulával egyébként a Remedy is próbálkozik, hiszen a Quantum Break történetét egyszerre mesélik el a játékon belül és egy sorozaton keresztül.

A szakmai kapcsolat mellett a Lionsgate befektetője lett, és így jelentős anyagi támogatást is nyújt a Telltale Gamesnek és a továbbiakban is együttműködnek majd. A Lionsgate egyébként olyan frencsájzokért felel, mint az Éhezők viadala, így megeshet, hogy ezekből is láthatunk később Telltale-játékokat.

8.
8.
Gorrister
#6: Az a baj, hogy valódi minőségi kalandjátékot nem lehet bárhol találni. Ezért nagy fájdalom, hogy pont az egyik legjobb cég, aki ontotta magából az ilyeneket áll most rá erre az új formulára.
Mondok egy példát, ha a Rockstar bejelentené, hogy holnaptól csak flipper játékot fog fejleszteni GTA helyett, akkor azért elég sok ember háborogna, még akkor is ha a világ legjobb flippereit készítenék.
Szeretném hangsúlyozni, hogy nem utálom az interaktív filmeket, és nem az a baj hogy miket készít a Telltale, hanem az, hogy miket nem.
Már bizonyították, hogy ők tudnak korrekt Sam & Max és Monkey Island folytatásokat csinálni, és az fáj, hogy ezekről most le kell mondanunk.
Hozzáteszem hogy gyakorlatilag a megalakulásuk óta sikeresek. Szinte minden évben kaptak valami díjat, vagy maga a stúdió vagy valamely játékuk. És a kritikai siker mellett az anyagi is megvolt, mert a kalandorok körében elég szépen fogytak a játékaik. Nekem is megvan eredetiben az összes igazi point & click játékuk.
Őket a kalandjáték rajongók tették naggyá. Ezek a rajongók adták nekik a pénzt amiből aztán kipróbálhatták ezt az új formulát amit most nyomatnak.
Aztán ők pofán szarták a régi rajongóikat. Az The Walking Dead első évada nagyon zsír volt, de a régi rajongók sokat kritizálták az interaktivitás hiányát. Erre a Telltale nem hallgatott azokra akik évekig kiálltak mellettük és fizettek a munkájukért, hanem a következő játékaiba még kevesebb interakciót pakolt, hogy megfeleljen a súlyosan értelmi fogyatékosoknak is. Ráadásul a munkatempójuk is változott mert régen mindig tudták tartani a havi megjelenéseket és sokkal de sokkal tartalmasabbak is voltak az epizódok mint azok amiket mostanában kiadnak.
Nem bánom csinálják, nyilván azért teszik mert ezzel még többet kaszálnak, de könyörgöm különítsenek el egy részleget akik készítenek rendes kalandot is.
7.
7.
Hunszi
#1: több cutscene, kevesebb script, kevesebb meló...hova törjék magukat, ha így is lehet pénzt keresni és nem is keveset
6.
6.
#1: Például én. Szerintem igenis folytassák, akit érdekel érdekel, akit nem nem. Viszont míg utóbbi bármikor talál "valódi" játékot máshol, az előbbinek azért nehezebb dolga van. Terjedjenek csak ezek is.
5.
5.
Gorrister
Ezek után már szinte biztos, hogy nem fognak visszatérni a klasszikus kalandjáték irányba. Szomorú, nagyon szomorú. :(
Nem tudom ki hogy van vele, de én egy játékkal játszani akarok. Ha csak egy történet érdekel akkor inkább olvasok könyvet vagy nézek filmet, azoknak sokkal jobban megy a történetmesélés mint egy interaktív filmnek valaha is fog.
4.
4.
Brenor
Inkább csináljanak klasszikus kalandjátékotat, ezek az interaktív játékok olyan egyszerűek, mint a faék, hiába van jó történetük.
Tényleg is mi van a telltale féle monkey island-al, miért nem folytatják?
3.
3.
DON GONDOCS
Szóval jön a fűrész sorozat is. Remek
2.
2.
h.jozsa
Tegnap a forzás hírnél pont erről a témárol beszéltem!!!....nem teljesen ebben a formában,de a lényege ugyanaz!!!
Filmes rendező,és forgatokönyviró.....stb
1.
1.
Drraco
Lassan a játékfejlesztőknek talán le kellene kattanniuk az "interaktív történetmesélésről", és valódi játékokkal kellene próbálkozniuk. Semmi bajom igazából ezzel, biztosan van, aki szereti, de mintha egyre több ilyen jönne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...