GDC 2015: Bejelentették a Source 2 engine-t

  • Írta: zoenn
  • 2015. március 4.
  • Hír
Link másolása
A Valve lerántotta a leplet a régóta pletykált Source 2 engine-ről, amely ingyenes lesz minden fejlesztő számára. A motor teljesen kiszolgálja "az alkotók termékenységét", függetlenül attól, hogy profik vagyunk-e, vagy sem.

A Source 2 engine az eredeti Source motor utódja, amely 2004 júniusában debütált a Counter-Strike: Source-szal. Olyan klasszikus játékok használták a régi technológiát, mint a Half-Life 2, a Left 4 Dead két része, ám eljutott a third-party fejlesztőkhöz is, ennek gyümölcse lett a Garry's Mod, a Dear Esther, a The Stanley Parable és a Titanfall is.

Jay Stelly, a Valve fejese a GDC-s sajtótájékoztatón elárulta, hogy a Source 2 készítésénél az egyre nagyobb alkotói termékenységre fókuszáltak, utalva arra, hogy az elmúlt években egyre több felhasználói tartalom látott napvilágot. A Source 2 nem csupán a profi fejlesztők kezében állja meg a helyét, hanem a játékosok és modderek is könnyen használhatják majd.

A Source 2 engine ingyenes lesz a fejlesztők számára, hasonlóan az Unreal Engine 4-hez és a Unity 5-höz.

A motor speciális változata kompatibilis lesz a Vulkannal, a cross-platform, cross-vendor 3D-s grafikus API-val, amellyel a fejlesztők a legtöbbet hozhatják ki a legújabb grafikus hardverekből.

A Valve még nem árulta el, hogy mikor lesz elérhető a Source 2 és azt sem, hogy milyen játékokat írnak rá.

Egyre közelebb kerülünk a Half-Life 3-hoz?

14.
14.
Ecneb
#9: Értem amit mondasz és szeretném is ha megtörténne, de sajnos nem fog. Egy sorozatnak sem csinálták meg a 3. részét eddig és ezután sem fogják.
Persze, ha tévedek meg kapunk egy HL3-at.
13.
13.
Brenor
Végre ennek örülök! Ezek után várom azt a várva várt Half-Life 3 bejelentést. Csalódás biztos nem lesz, valve eddig csak jó játékot készített szerintem biztos lesz olyan jó, mind az eddigiek, ha egyszer tényleg megjelenik.
12.
12.
kopic
#3: "Azt hiszem azt mondták, hogy nem az űberbrutál grafikára gyúrnak, hanem a fizikára, árnyékokra, baráti gépigényre meg a felhasználóbarát szerkesztőre."

Helyes !!!
11.
11.
kopic
PLSPSLSPLSPLSPLSPLSPLSPLSPLS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10.
10.
br1Koo
Igazából 50-50 a hl3, de szerintem elrontani nem fogják. Ugyanúgy ahogy a hl2-vel is meg tudtak újulni, és egyedit alkotni, úgy a hl3 is ütni fog. Már csak azért is mert nincs hasonló stílusu játék a piacon.
9.
9.
Perseus84
#5 A neveddel egyetertek.En pl a Hl-en nottem fel es meg kozel se vagyok nyugdijas.
HL folytatas igen is lesz. Hulyek lennenek nem folytatni hiszen oriasi penzek vannak benne. Megha elszarjak, akkor is az elorendelesekbol meggazdagodnak.
8.
8.
DON GONDOCS
Úristen! mosmár biztos jöne a left 4 dead 3 és a Portal 3.
7.
7.
dante92
Szerintem nem fog megjelenni a half life 3 talán soha. Túl sokáig vártunk rá, így az elvárások az egekben, s ha ki is jönne, akkor is csalódni fogunk benne.
6.
6.
JBoy
#5: Jó a neved :D

...és reméljük nincs igazad! :)
5.
5.
Bugrisparaszt
Ha várja is a Half - Life játékot valaki, már a nyugdíj közeli korban lehet. A mai gamer ifjúság pedig magasról tesz rá, hogy milyen befejezetlen játéksorozattal múlatták az időt a szülei, amíg ő a bölcsiben tologatta a csattogós lepkét.
Ne álltassa magát senki, mint minden évben az E3 előtti hetekben. HL2EP2. Addig tartott a sztori.
4.
4.
angelus8925
#1: Itt van a .ppt, ha ránagyítasz oldalt láthatsz több képet is :D

http://www.valvetime.net/threads/source-2-left-4-dead-2-prototype-screenshots-leaked.244266/
3.
3.
angelus8925
#1: Tavaly demonstrálták, emlékeim szerint csak képeken valami ppt előadással.. Mutattak a Left4Dead-ből egy eredeti Source engine-es és egy Source 2.0-val újrahúzott pálya képet(képeket?), összehasonlítva ezzel, hogy nagyjából mire számíthatunk majd:

http://www.gamersbook.com/Portals/0/images/2013/12/faZaqWb.jpg

Azt hiszem azt mondták, hogy nem az űberbrutál grafikára gyúrnak, hanem a fizikára, árnyékokra, baráti gépigényre meg a felhasználóbarát szerkesztőre.
2.
2.
Ruga
Ja, egy HL3 épp időszerű.. Több mint 10 éve volt?! Megy az idő..
1.
1.
KopyAti
Kíváncsi vagyok, hogy mire képes. Mondjuk képes lehetne egy Half Life 3-ra!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...