GDC 2015: Bezárta az EA a SimCity fejlesztőit

A Game Developers Conference során esett be a rossz hír, miszerint az Electronic Arts szélnek eresztette a Maxis Emeryville-t, vagyis azt a brigádot, ami az eredeti Maxisból úgy-ahogy megmaradt.

2012 óta az Electronic Arts divízióként használja a Maxis nevet, ami alá több stúdió is tartozik. Itt tevékenykedett az 1987-ben alapított, azonos nevű fejlesztőcégből megmaradt Maxis Emeryville, ami a The Sims Studio, az EA Salt Lake és a mobiljátékokra szakosodott Maxis Helsinki mellett (játéktörténelmi szempontból legalábbis) a legfontosabb csapat volt ebben a brigádban.

A Kotaku találata szerint a minap az EA bezárta a Maxis Emeryville-t: erről állítólag már lehetett hallani néhány napja, a hírt végül Guillaume Pierre dizájnere erősítette meg a Twitteren. Az EA még nem jelentette be hivatalosan a dolgot, így nem tudjuk, hogy mi lesz a SimCity sorsa és az sem világos, hogy lesz-e valamilyen egyéb átszervezés a részlegnél. A Maxis Emeryville utolsó játéka egyébként az említett 2013-as SimCity volt, valószínűleg ez adta meg a csapatnak a kegyelemdöfést.

Update! Befutott az EA közleménye is, eszerint a jelenlegi SimCity- és Sims-játékok támogatása nem szűnik meg, illetve a The Sims 4-gyel kapcsolatos tervek is változatlanok.

7 komment - szólj hozzá!