GDC 2015: Ezek a Microsoft cross-play címei

Link másolása
Az idei GDC-n kiderült, hogy a Microsoft ID@Xbox programjának keretében rengeteg indie játék érkezik Xbox One-ra és PC-re. Ezek közül több cím is cross-buy vagy cross-play lehetőséggel lesz ellátva.

Tegnap írtunk róla, hogy a Microsoft ID@Xbox programjának köszönhetően rengeteg kisebb-nagyobb indie alkotás érkezik Xbox One-ra és PC-re.  Ezek közül több cím is támogatni fogja a cross-buy vagy cross-play funkciót, így lesznek játékok, melyeket elég egyetlen platformon megvásárolni, illetve melyeket együtt tolhatnak az Xbox One- és a Windows 10-tulajok.

A Microsoft-exkluzív Gigantic című MOBA-ban például mindkét platformon használhatjuk ugyanazt a profilt, így a  megvásárolt tárgyakat bárhol elérhetjük. Emellett a PC-s és Xbox One-os játékosok egymás ellen is játszhatnak majd.

A tegnap Xbox One-ra is bejelentett Elite: Dangerous is félig-meddig cross-play lesz, mivel a játék ugyanazt a "galaxisállapotot" fogja használni, amit a PC-s és Mac-es verziók.

A cross-playt támogató játékok közé tartozik még a Fable Legeds, az #IDARB, a Game 4, a Siegecraft Commander és a Super Dungeon Bros is.

Emellett nagy eséllyel a Pinball FX2 is megkapja a cross-buy funkciót, így az Xbox 360-on és Xbox One-on vásárolt cuccainkat Windows 10-re is áthozhatjuk majd.

31.
31.
peti1106
Már vagy 3-4 éve kitaláltam a cross-playt (cross-platform game néven), de jó, hogy ellopták az ötletemet. :D
24.
24.
godach
#22: Neked sajnos igen :(
13.
13.
simon 555
Ami előnyt hozhat az a cross-buy, de ne is álmodj róla, hogy AAA játékok élni fognak ezzel a funkcióval(fejlesztők döntik el). Egy AAA kiadó sem lesz olyan hülye, hogy 1 áráért 2 platformra adjanak játékot.
9.
9.
+ vagonnyi pénz folyik be megint a mikihez ami biztosan megjelenik majd a játékfelhozatalban és mínőségben is.
8.
8.
Hát az biztos,hogy multiplatform játékoknál nem ps4 lesz az elsődleges!Nem beszélve a dx12 ről!
7.
7.
simon 555
2.
2.
simon 555
Ennek akkor lenne több értelme ha nagyobb AAA játékok is cross-buy-ok lennének, de az nem fog megtörténni.
Gondolom csak azok lesznek cross-buy címek amiket az MS storen keresztül veszel PC-n.
1.
1.
Azadojat
Igyekszik a Microsoft, igyekszik :) Szimpi ez a hozzáállás :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...