Frissítve: Az első látnivalók a Source 2 engine-ről

A Valve a múlt heti GDC-n jelentette be a Source 2 engine-t, ám akkor még semmit nem láthattunk az új grafikus motorról. Most egy kézikamerás techdemóval és két screenshottal szolgálhatunk. Durva lesz!
  • Írta: zoenn

Kommentek

#31
Pedig már a Half-Life 2 is elég jól tudott kinézni kicsit feltuningolva
https://www.youtube.com/watch?v=3X1XCY1LVwE&list=TLxZKzjG_36xs
#30
#23: Elismétlem, immáron ékezetekkel: Az AI-nak nincs sok köze a game enginehez. A mesterséges intelligencia nem olyan egységes, hogy ki tudjanak adni egy minden játékhoz alkalmas sablont. A legtöbb amit tehetnek, hogy az útkeresést integrálják, de ez minden engineben meg is van: CryEngine, UE, Unity, stb... Az AI-t kimondottan játékra kell szabni, és általában max 1-2 ember dolgozik rajta. Ha nekem nem hiszel, olvass utána.
#29
#28: Lemaradt:
Úgyhogy igen: Faszságot beszéltem! :)
#28
#27: Nah így már mindjárt közelebb áll a valósághoz ;) Bár mondanám erre, hogy a source-t kb csak a valve használja ilyen szinten ezért megint csak nem mindegy a dolog, de rá kellett eszmélnem, hogy a source 2-t viszont már bárki használhatja. (bár szerintem ilyesmit az ingyenes verzióban nem nagyon kell tuningolni, mint az AI)
#27
#25: Az MI-t akármilyen játékmotorban meg lehet írni ugyanolyan butára vagy fordított esetben intelligensre. Ez mindössze az adott játékot fejlesztő MI programozóitól függ.
Például Unity-t használva ugyanazt az mesterséges intelligenciát meg lehet írni, mint amit UE4-ben vagy Source2-ben.
Ettől függetlenül természetesen van köze hozzá, de egy motor bemutatását egyáltalán nem szoktak AI-t is promotálni, mert az nem az engine tudása, hanem azoké az embereké, akik az adott játékhoz leprogramozták.
#26
Törölt felhasználó
#22: Nem keverem.
Most mit mutattak neked?
Ebbol az egeszbol mi jott le (fantazmagoriait most mellozuk)?
Semmi baze.
Ugyan ez volt a steam machine-al es a steam kontrollerrel.
Nagy dirrdurr aztan megmutattak a nagy semmit anno.
Mindent az idiota sajto meg a meg kretenebb felhasznalok fantazialtak hozza.
#25
#24: Nah erről beszéltem, hogy nem erről beszéltem :D Nem mondta senki, hogy egy termékről lenne szó vagy, hogy számítana ez a szoba.... Arra akartam célozni a mondandómmal, hogy nem túl sokat mondó a két kép és a vidi. Ezek alapján vontam le egy KÖZEL SEM VÉGLEGES következtetést, hogy a grafika nem TŰNIK EZEK ALAPJÁN egy "hupasztmek" next gen grafnak! (erre akartam célozni azzal is, hogy a több, mint 10 éves motor is képes lenne erre!) Ezért nem értem, hogy ez az egy, vagy több játék készítése hogy jön ide, vagy hogy nem láttunk az AI-ból még semmit, hisz pont ezt írtam én is, hogy arra lennék kíváncsi, mert a source előző verziója nem büszkélkedhetett vele nagyon, de közben az is kiderült, hogy az AI-nak nincs köze a motorhoz... :D
#23
#15: Ne haragudj, de konkrétan amire reagáltál, annak köze nem volt a mondandómhoz, szóval hagyjuk azt a részt, hogy ki ír hülyeséget... Még mindig maradjunk annál, hogy gyakorold azt a szövegértelmezést.... ;) Ha egy értelmes ellenreakciót kaptam volna tőled még kis is fejteném neked bővebben, de nem valószínű, hogy többet érnék el vele a fölösleges billentyűkoptatásnál....

randall13.... nincs köze a motornak az AI-hoz?? Oké xD (a 13 a korod akar lenni??)
#22
Azert azoknak, akik maris temetik/fikazzak elelmondom, hogy annakidejen az elozo source motor a fizikaval eleg szepen feladta a lecket a tobbi jatekfejleszto csapatnak.
Valami hasonloan zsenialis huzasra szamitok most is toluk.
#21
#18: Nem tudom, hogy a valve-nál ezt hogy mered megemlíteni, mikor alig promóznak valamit, szerintem kevered egy másik céggel őket. Egyébként engem nem zavarna rohadtul, hogy grafikailag lófaszt sem haladnak esetleg, ha olyan színvonalú játékokat dobnak ki amik mindig megalázzák az aktuális év többi versenyzőjét. ;)
#20
Akkor jöhet is vele egy techdemo Dear Esther 2!
#19
#15: +1!!!
#18
Törölt felhasználó
#9: Ez mind szep es igaz amit irsz, csak akkor meg nem kell mutogatni semmit amig nincs is igazabol mit. A vegen jol beeges faktor is csokken ezzel.
De jo, hogy egyeltalan van 2 shot es nem a lefoditatlan c kodbol mutatnak 20 sort.
Megtaulhatnak mar, akkor mutogatunk amikor van mit es akkor egy rakas fikatol kimelnek meg magunkat.
#17
#3: Az ai-nak sok koze nincs a jatekmotorhoz, max az utkeresest szoktak beletenni.
#14
#7: oh my god.... magyar nem menni??
#13
#12: Se TF3, se Portal 3, se Left 4 Dead 3 és több, mint valószínű, hogy a Half Life 3-at sem ez a motor fogja elhozni, ha elhozza egyáltalán valaha is a Valve.
Persze egyetértek, jó lenne ha végre megtanulnának háromig számolni...