Frissítve: Szakított Kojima és a Konami?

Egyre több jel mutat arra, hogy Hideo Kojima nem dolgozik már a Konaminál, a Metal Gear Solid V hivatalos oldalán például eltűntek a Kojima Productionsre utaló jelek. Ennek ellenére a kiadó egyelőre cáfolta a pletykákat.

Furcsa dolgok történnek a Kojima Productions és a Konami háza táján: egyre több jel utal arra, hogy Hideo Kojima szakított a kiadóval. Először csak az tűnt fel a rajongóknak, hogy a Metal Gear Solid V hivatalos oldalán eltűnt a Kojima Productions jól ismert logója, sőt a mester neve is lekerült a játék címe elől. További érdekesség, hogy új Twitter- és Facebook-oldalt oldalt kapott az MGS 5, ami újabb nyom lehet arra, hogy a Konami átvette az irányítást. Emellett azt is kiszúrták, Hideo Kojima áprilistól már nem tölti be a Executive Content Officer állást a Konaminál.

Itt még szerepelt az "A Hideo Kojima Game" felirat és a Kojima Productions logója.

A Videogamer megkeresésére a Konami azt válaszolta, hogy továbbra is együtt dolgoznak Kojimával a "Metal Gear termékeken", és azt kérik, várjuk meg a további bejelentéseket.

Hideo Kojima épp a hó elején beszélt arról, hogy a Metal Gear Solid V lesz az utolsó MGS-epizód - vagy legalábbis az utolsó, amit ő készít. A sorozat atyja az évek során már többször tett ilyen kijelentéseket, így a legtöbben csak legyintettek rá. Megeshet, hogy ezúttal tényleg komolyan gondolta.

Frissítve! A Konami közben kiadott egy hosszabb közleményt is, melyben továbbra sem említi meg azt, hogy Kojima otthagyta volna a vállalatot. A japán kiadó szerint egy előre bejelentett átszervezés folyik, mely folyamán központosítani szeretnék a céget. Így történhetett az, hogy a Kojima Productions LA-ből Konami Los Angeles Studios lett, és az, hogy az MGS V plakátjain már csak a Konami logója szerepel.

Mindenesetre várjuk meg, hogy hogyan nyilatkozik Hideo Kojima az esettel kapcsolatban.

9 komment - szólj hozzá!