Frissítve: Szakított Kojima és a Konami?

Egyre több jel mutat arra, hogy Hideo Kojima nem dolgozik már a Konaminál, a Metal Gear Solid V hivatalos oldalán például eltűntek a Kojima Productionsre utaló jelek. Ennek ellenére a kiadó egyelőre cáfolta a pletykákat.

Kommentek

#9
A Metal Gear Solid Kojima nélkül olyan lenne, mint a Discworld Terry Pratchett nélkül. Vagy Galaxis Útikalauz Douglas Adams nélkül. Értelmetlen. Ha ez tényleg így van, akkor a MGS-nak annyi :(
A cikk elején még arra számítottam, hogy oda lyukad ki a dolog, hogy a Konami logó tűnt el a Metal Gear honlapjáról és csak a Kojima Productions maradt. Úgy lenne értelme :)
#8
nagyon remélem hogy a silent hills nem esik áldozatul, mert nagyon várom
#7
#6: Szinén ezt remélem, és h Simonnak lesz igaza (#5) és tényleg csak belső átalakulás. Óriási hiba lenne az öreget elengedni, mellőzni...
#6
Remélem hogy ez nem igaz. Vagy ha esetleg valami nézeteltérés történt a Konami és közte az rendeződni fog. Nem szeretném Kojima neve nélkül látni a Franchise-t :( Ez az ő játéka és nem kéne a Konaminak most szórakoznia...
#5
#4: Gondolod az EA hagyná, hogy Kojima azt csináljon amit akar, mint most a Konaminál?
Kojimának szabad keze van, azt csinál amit akar jelenleg.
Ha kilépne akkor 2 lehetőség van. Visszavonul vagy indiebe megy.

De amúgy eurogameren most olvastam, hogy valószínűleg csak Konamin belüli átrendezésekről van szó. Majd meglátjuk, Japánban már éjjel van, hivatalos válaszra ma már ne számítsunk.
#4
Szerintem ez egy jó dolog. Gondoljatok bele, milyen jó lenne egy csavaros, Kojima sztorival állna elő egy EA Games, vagy Valve játék.
#3
#2: Olvasd egybe az utolsó bekezdést ... mindjárt más
#2
"Megeshet, hogy ezúttal tényleg komolyan gondolta"

Még ha komolyan is gondolta, nem jelenti azt, hogy lelépne a Konamitól. Silent Hills valaki? Az is "A Hideo Kojima Game" és a Kojima Productions fejleszti.
Remélem hamar tisztázzák a dolgokat, mert nem tetszik ez.
#1
YanezModerátor
Remélem nem igaz.