A Konami folytatná a Metal Geart - Kojima nélkül

Még mindig kevés a hivatalos infó a tegnap kirobbant Kojima-ügyben, de egyre több jel mutat arra, hogy Kojima és csapata összerúgta a port a Konamival. A pletykák szerint Kojimáék még a cégnél vannak, de nem sokáig...
  • Írta: fojesz

Kommentek

#23
Utánanéztem, tényleg a film forgatókönyve alapján írta Foster az Alien regényt. Mindig tanul ember valami újat :) Azért Alan Dean Foster nem igazán "bértollnok" kategória.

Oké, talán lehet az MGS-ből Kojima nélkül is jót csinálni, de én biztos, hogy nem veszem meg azt az MGS-t, amit elvettek Kojimától. Hogy egy embert így ki lehessen forgatni az életművéből...? Micsoda aljasság :( A Konamit bojkottálni kéne.
#21
Kojima mester, örülök, hogy részem lehetett az Ön műveihez! #tiszteleg
#20
Azon van igazán a hangsúly, hogy: "Mindezek után a NeoGAF egyik júzere talált rá a Konami egy újabb közleményére, amelyben a cég kifejti: a jövőben egy teljesen új Metal Gear-sorozatban gondolkodik, és ehhez egy teljesen új fejlesztőcsapatot szeretne összerakni."
Magyarul aki eddig szerelmes volt a sorozatba, azoknak valószínű nem fog tetszeni a jövőbeni MGS játékok. Ráadásul, hogy Kojima sem lesz a közelben, aki esetleg tudná terelgetni a játékot, pláne elrettentő lehet a rajongóknak. Ettől eltekintve igenis lehet jó játék, de nem értem miért nem lehet békén hagyni a frenchise-t és új névvel alkotni valami hasonlót... Persze tudom, a névvel akarják eladni, de ha valami jó ahhoz nem kell egy jól bejáratott frenchise a háttérbe...
#19
#12: Az Alienes példa azért nem teljesen jó, mert az Alient Scott csak rendezte, de nem ő írta, hanem Alan D Foster. Kojimát ez esetben inkább Fosterrel lehet párhuzamba vonni, vagy Douglas Adams-szel a Galaxis Útikalauz kapcsán például. Attól, hogy más "rendezi", még lehet jó játék, de ha Kojima nincs az egész mögött, mint a játék "szülője", már nem. Az MGS-t lehet temetni, mert MGS=Kojima. Ha nem csinálhat Kojima MGS-t, majd csinál mást, ami pont ugyanolyan sikeres lesz, mint az MGS, csak nem a Konamival, hanem mással. A Konami meg lehúzhatja a Metal Gear romjait a klotyón.
#18
nekem ez a story egy az egyben, ugyan az mint amit. Steve Jobsal csináltak. Kiszavazták a saját birodalmából. aztán 10ev hanyatlás után hívtak vissza. Kojima is egy ugyan olyan maximalista mint jobs volt. És sok mindent másképp gondololt. Kojimának már a metal gear solid 4nel is voltak ilyen nemű problémái. Már ott is nagyban látszott hog, hogy bele pofáznak mit csináljon. MGS elején üzen is ki a világnak. Az első atvezető viddóban. Egy karton dobozból egy rakat dinnye hullik ki. Az van a dobozra írva hogy "No place for Hideo“ Neki itt nincs helye..... Nagyon várom ezt a játékot és ez a rész ami összeköti a múltat és a jelent. De bele ugatnak mert gondolom túl sok pénzbe lenne kojima elképzelése. Ezért majd butítanak rajta. Beképzelt konami azt nyilatkozta majd ők folytatják a MGS - t Kojima nélkül.. Fasza lesz.
#17
Majd szerződteti a Rockstar, és űbercsúcs játékok látnak napvilágot!
#16
#15: Nem. A Phantom Pain-t már ő fejezi be és nem fogja a Konaminak engedni hogy belekontárkodjanak. Azért is van az hogy a Konami egy új fejlesztőcsapatot toboroz az új MGS-nek bár én Kojima nélkül már nem nagyon akarnák új MGS-t. Ebben amúgy az a bosszantó hogy leveszik a nevét az MGS-játékokról. Az rendben hogy nem ő hozta össze egyedül de ő a szellemi kiótlője és milyen dolog már hogy "rendben Kojima kitaláltad ezt a remek játékot de mivel kilépsz tőlünk ezért a neved még a stáblista legkisebb szegmensében se fog feltűnni"... Kojima és az MGS nélkül a Konami nem tartana ott ahol.
#15
felegyiModerátor
Úgy hallottam hogy átalakításokat akart a Konami a Phantom P.-el, amit nem tudtak összehozni Kojima miatt. A vége felé közeledve kibasszák, azt úgy buherálnak rajta ahogy akarnak...
#13
YanezModerátor
#12: Ezt értem, de azért valljuk be, erre mégiscsak csekély az esély. Az Alien-es példa jó, ám az esetek többségében mégsem van így. Szóval ahogy mondtam, a jelenlegi felállás mellett csoda kéne, hogy pont az MGS-hez akadjon egy újabb tehetséges "Kojima". Amúgy meg kétlem, hogy a Mester csak úgy otthagyná gyermekét. Igaz ez a "gyerek" már felnőtt, és talán ideje őnálló útjára ereszteni.
#11
#1: Te miről beszélsz?
Kojima teljes mértékben részt vett minden Metal Gear Solid játék fejlesztésében. Rendesen járt be minden nap dolgozni a csapatához, nem csak névileg volt része a játék fejlesztésének hanem ténylegesen. Semmit nem csinálhattak a fejlesztők a játékban Kojima jóváhagyása nélkül.
Abban igazad van, hogy nem csak ő hozta össze az MGS-t, de nem is csak ő hagyja el a Konamit hanem az egész KojiPro. Beleértve minden fejlesztőt és Yoji Shinkawát is. Nélkülük meg már nem lesz MGS.
Max mellékszálak mint a Rising. Ha esetleg a Konami mégis hozzányúlna a tényleges Metal Gear Sagához amit a TPP zár, akkor azok a részek nem fognak beleszámítani a történetbe, bármit is mondjanak.
#10
Ez az remélem odáig fajul az egész hogy szarnak mindenre és az összes részt végre kiadják pc-re is :D
#9
YanezModerátor
#7: "Persze neked sincs teljesen igazad, sokszor lattunk mar olyat, hogy a rendezo-valtas nemhogy rosszat, hanem epp ellenkezoleg jott tett a produktumnak"

Teljesen igazad van, de nem abban az esetben, ha az adott rendezővel páratlan volt a mű. Ilyenkor a váltás általában csak rosszat tesz, de azért csodák még vannak...
#8
Íme, az apokalipszis első jele... Kojima mester nélkül nem lehet teljes a játékipar!
#6
Fasza... Így esélyes hogy vagy nem lesz Silent Hills vagy lesz egy újjabb Silent hill ami semmiben sem emelkedik ki a többitől. Hogy lehet valamit így elkúrni? Kojima egy olyan név ami felmagaztolja a játékokat, és nem véletlen lett olyan híres személy a játékok történetében.
#5
A Silent Hills-el így mi lesz??
#4
szög a koporsóba.