Nem lesz olcsó mulatság a HTC Vive VR

  • Írta: Shifty
  • 2015. március 20.
  • Érdekesség
Link másolása
Jeff Gattis, a HTC marketing részlegének vezetője az MCV-nek adott interjúban elmondta, a tajvani cég továbbra is a felsőkategóriában gondolkodik, így a Valve-val közösen készített HTC Vive is prémium termék lesz.

Az idei GDC-n mutatkozott be a sokáig csak SteamVR-nak hívott HTC Vive, a HTC és a Valve közös fejlesztésű VR-szemüvege, amiről most kiderült, kezdetben biztosan nem kap majd olcsó árcédulát.

A tajvani telefongyártó marketinges részlegének vezetője, Jeff Gattis ugyanis az MCV-nek elmondta, az a céljuk, hogy olyan VR-élményt alkossanak meg, amire eddig még soha nem volt példa. Gattis hozzátette, ez nem egy egyszerű marketingszöveg, ez ugyanis sokkal inkább arról szól, hova is pozicionálják a HTC Vive-ot.

Persze a HTC és a Valve is tisztában van vele, hogy az ár nagyon is fontos tényező, ha minél szélesebb közönség számára elérhetővé szeretnék tenni a technológiát, de jelenleg nem ez a mérvadó, az igények kielégítése most sokkal fontosabb és így az ár is magasabb lesz kezdetben. Gattis éppen ezért arra is rávilágított, hogy bár a VR-technológia és így a HTC Vive alapvetően a játékipart célozza meg, de rengeteg olyan terület van, ahol még alkalmazható lesz a technológia, mint például a filmipar vagy az oktatás.

Vajon ez a bejelentés hogyan befolyásolja majd a másik két konkurens, az Oculus Rift és a Projecet Morpheus árazását?

18.
18.
Chester0211
Ez csak marketing duma. Minél drágább el kell adni mert új cucc. Annyi hibája lesz mikor kijon hogy csuda.. :)
17.
17.
mestermagyar
#10: wow. De akkor is tökmindegy, mert annyit gombolnak le, amennyit csak akarnak. Miért nem büntették meg az apple-t, hogy a 200 dolcsiért gyártott telefont (+még mondjuk 50 dolcsi a szoftver/szolgáltatás) olyan 3x akkora áron adja? Partnerekkel együtt fenntartani a termék árát "bűn", de az embereket reklámmal irányítani, elaltatni az éberségüket legális? Ez rohadtul nem poénos, volt hír róla, a sony kísérletezett olyan cuccossal amelyik a tudatodba küldi az érzeteket a saját termékeik iránt. Milyen jó is lesz, ha majd egyik nap mindenki "véletlen" a sony bolt elé tömörül. Valahogy ez a jövő nekem rémisztőbb, mint hogy megállapodnak az áremelésben, és mindenki tudja, hogy melyik cég s*ggfej.

Na ezért nem komálom a kapitalizmust. Túl könnyű legálisan sokat kérni bármiért, és mindent meg tudnak magyarázni.
16.
16.
Grabowsky30+
Az ár egy dolog, most tök mindegy mit mondanak, ez akkor fog kiderülni ha elönti a piacokat a VR szemüveg! Majd akkor kiderül milyen áron lehet adni! Nem csodálkoznék ha drágább lenne, de azért egyenlőre ez tűnik a legjobbnak és adnak hozzá kontrollert is elvileg! Az érdekelne, hogy ez a Valve csak a saját konzoljához akarja működtetni vagy menni fog más platformokon is? Vajon hogyan képzelik el milyen progi fogja működtetni?
13.
13.
Dízel
Az egy dolog, hogy tiltják a kartellezést, másik dolog meg az, hogy mi az amivel meglehet találni a kiskapukat...
Az a baj, hogy látjuk mi történik... és nem csak a VR eszközökre nézve értem, nem tudom mennyibe kerülnek most az xbox one és a ps 4, de lefogadom közel ugyan annyi mindkettő... Most akkor miről is beszélünk... Lehetetlen hogy mindegyik előállítási költsége megegyezzen a másikéval, stb... de nem csak a konzoloknal van ilyesfajta kartell ebbe biztosak lehettek.
12.
12.
godach
#5: Értetlenül állok akkor az előtt, miért van hogy 2 éve 5 ezerért vettem 6 giga ddr3-as ramot, most meg nem találok 4Gb-ot 12 alatt...
11.
11.
randall13
#7: Hülyeség, miért csak rövid távon lenne igaz? Esetleg ha monopóliuma lenne a HTC-nek, de hát nincs, mert már majdnem minden második tech cég VR headsetet fejleszt. Ki fog alakulni egy verseny, na ez a kapitalizmus. Amiről te beszélsz, az valóban a kartellezés, amivel ha lebuknak a cégek, akkor ott csak úgy röpködni fognak a dollármilliós büntetések. Nem éri meg. Guglizz rá a Marshall-keresztre.
10.
10.
abydos
#8: Nem lehet kartellezni, erre épül a kapitalizmus. Ezt több száz millió euróra büntetik, az egyik legsúlyosabb vétek a fogyasztó veszélyeztetése után.

Nem jók a fogalmi ismereteid, amit írsz, az nem kapitalizmus, az csalás.
9.
9.
A dot com utan egy ujabb lufi.
Hany gyarto jelentett mar be ilyen fost?
Legalabb 6-8.
Jonnek sorra de meg azt sem tudjak sikeres lesz e?
Es meg egy se jelent meg.
Ez kernemszepen egy kurvanagy parasztvakitas.
Veszi majd esz nelkul a sok hulye aztan lofaszra se lesz jo.
Ezt boritekolom.
En a 2-es occulust probaltam.
Mokas de egy ilyen szarral a fejemen ulni mondjuk egy oratnkesz rohej.
Az emberek egy resze okadni fog a masik resze meg habzoszajjal a foldon fog rangatozni. Kb 20% akinek semmi baja se lesz tole csak meg antiszocialisabb lesz. A sok kis buzi csira call of gyutista gyoker.
8.
8.
mestermagyar
#5: Pedig a kapitalizmus pont erre épül. Minnél többért eladni valamit. Az oculus rift 200 dolcsisnak indult (developer edition), de szerintem összeültek a többiekkel, értsd sony és valve/htc, és megegyeztek. Most már 350 dodókacsa. Csak egy telefohívás, és bárki tudta nélkül emelhetnek mindannyian mondjuk 50-50 dolcsit. Sőt, itt a sony és a HTC alapból drágán indítja.
7.
7.
mestermagyar
#6: Ez csak rövidtávon igaz. Ahogy most látom, ez egy meghatározó cuccos lesz a gamer társadalomban, így idővel mindenki akar egyet. Tehát lehet, hogy hosszútávon ugyanannyian veszik meg. Mellesleg használtan annyi lesz, mintha most eleve 200 dolcsiért hajítanák ki.
6.
6.
randall13
#4: Attól hogy drágábban adják, még nem biztos, hogy több lesz a nyereségük.
5.
5.
abydos
#4: Ezt szigorúan tilos meglépni szinte az egész világon, tehát mesterségesen nem tarthatják magasan az árakat, akár az engedélyüket is megvonhatnák vagy börtönt kaphatnak, de csillagászati büntetés alap. Szal emiatt ne aggódjon senki.
4.
4.
mestermagyar
#3: Csak észrevették, hogy elég lesz egyszerűen csak fogni magukat, és egyszerre az összes vr szemcsi árát felkúrni az égbe. Egy üzlet, aminél a határ a csillagos ég, és még szinte 1db sem kelt el belőlük.
3.
3.
Dízel
gyanus nekem ez a VR dolog nagyon. az sz erzesem addig duzzasztjak ezt a projectet hogy a vegen termeszetesen a vasarlok szivjak meg az egetrengeto magas araik miatt... Emlekszem a krzdetekben azt mindtak az oculustnal hogy mkndenki szamara elerheto arban gondolkoznak, ez olyan 60-70e ft korul mozgott. Mire kijon lesz az a duplaja,120is... A htc meg lesz 180...
2.
2.
mestermagyar
És a valve ilyenekkel kobzultál. Omgomg
1.
1.
Angelwing
Ha nem akarnak sokat eladni belőle,legyen csak felsőkategóriás.Majd vesszük az olcsóbbat ami kb. ugyanaz lesz.Remélem bebukják a pénzéhes seggf..ek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...