Végre Kojima is megszólalt

Az elmúlt napok hírei után végre Hideo Kojima is nyilatkozott egyet, igaz, ez egy tipikus alibiközlemény volt: nem erősítette meg a róluk szóló pletykákat, de nem is cáfolta azokat.

Harmadik felvonásához érkezett a KojiPro vs. Konami ügy, Kojima és a Konami ugyanis közös közleményt adott ki, amelyben igyekeztek megnyugtatni a rajongókat.

A héten ugye a Konami váratlanul minden Metal Gear Solid V-tel kapcsolatos felületről leszedte Kojima és a Kojima Productions nevét, amit ő ugyan szimpla átszervezéssel magyarázott, a GameSpot infói szerint azonban mégis többről van szó: úgy hírlik, a fejlesztőcsapat összeveszett a kiadóval, Kojima és a vezetőség többi tagja külsős munkatárs lett, és jó esély van arra, hogy még az év vége előtt szakítanak a céggel.

A közlemény nem meglepő módon a legérzékenyebb kérdésre próbál meg választ adni, de igazság szerint a lényeg még mindig nem derül ki belőle: Kojima azt írja benne, hogy "100 százalékosan közreműködik a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain munkálatainál", és elmondása szerint "ez lesz a legjobb játéka".

A probléma ugye csak az, hogy azt még a pletykák sem feltételezték, hogy Kojimáék az új MGS befejezése előtt dobbantanának (illetve küldenék el őket), így most sem lettünk okosabbak, mindezt pedig csak tetézi, hogy a Konami újra megerősítette, hogy a The Phantom Pain után is folytatná a Metal Gear-sorozatot, a fejlesztés vezetéséhez pedig új embereket keres.

7 komment - szólj hozzá!