Így fut a felújított Borderlands 2 és Dark Souls II

Link másolása
Az utóbbi időben két nagy sikerű előző generációs játék is felújítást kapott, melyekkel kapcsolatban felmerül a kérdés, hogy nyújtanak-e annyival többet, hogy megérje őket megvenni.

Egy hét különbséggel jelent meg a Borderlands 2 és a Dark Souls II felújított változata PS4-re és Xbox One-ra (utóbbi PC-re is, de az a verzió most nem fontos számunkra). Mindkét játék új kiadása tartalmazza az összes DLC-t, emellett feljavították a grafikát és az új konzolok nagyobb teljesítménye miatt a sebességükön is javítottak. A Eurogamer-féle Digital Foundry letesztelte mindkét címet és megnézték, hogy tényleg nyújtanak-e annyival többet, hogy megérje rájuk beruházni.

A Borderlands: The Handsome Collection tartalmazza a 2012-es Borderlands 2-t minden kiegészítőjével, valamint helyet kapott benne a tavalyi The Pre-Sequel! is.


Mind az Xbox One-os, mind pedig a PS4-es változat 1080p-ben fut, grafikailag pedig megegyeznek a PC-n elérhető legmagasabb beállításokkal. Egyedül az erőforrás zabáló PhysX-effektek maradtak ki, valamint a durvább élsimítás. Sajnos a sebesség terén vannak problémák: a fenti videón is jól megfigyelhető, hogy nagyobb harcok esetén akár 40 körülire is leeshet az fps-szám, amitől az irányítás is nehézkesebb lesz. Az Xbox One-os verziót jobban sújtja ez a probléma, ráadásul ott a képtörés is látványosabb. A fejlesztők állítása szerint már dolgoznak a hibák javításán.

A Digital Foundry szerint az új kiadás egyértelműen jobb teljesítményt nyújt, mint az előző generációs változatok, de akinek fontos a stabil fps, annak továbbra is a PC-s változat a legjobb alternatíva.

A Dark Souls II: Scholar of the First Sin tegnap jelent meg Xbox One-ra és PS4-re, de az új effekteket a PC-sek is megkapták. Az új kiadás természetesen tartalmazza az összes DLC-t és itt is a 60 fps elérése és megtartása volt a cél.


Látványban és felbontásban (1080p) a PS4-es és Xbox One-os változatok pixelre pontosan megegyeznek, azonban a playstationös verzió szignifikánsan jobb teljesítményt nyújt. Míg a Microsoft konzolján általában csak 40-50 fps-sel fut a játék, addig PS4-en 50-60 között mozog a számláló. Xbox One-on a gyakori lassulások miatt az irányítás pontatlanabbá válik, egy olyan játéknál pedig, mint a Dark Souls II, ez különösen problémás lehet. A Digital Foundry azonban kiemelte, hogy az előző generációs változatokhoz képest mindkét jelen generációs konzol jelentősen jobban teljesít. Ha visszaemlékszünk, PS3-on és Xbox 360-on a 30 fps elérése is nehéz feladatot jelentett.

Látható, hogy az új kiadások az előző generációs változatokhoz képest mindkét esetben sokkal jobb teljesítményt nyújtanak és grafikailag is egyértelmű az előrelépés. A stabil sebesség elérése azonban továbbra is problémát jelent, így a 60 fps csak reklámszöveg marad.

5.
5.
Chrysh
Hát....ha csak az egyik részen fordul elő az a sok dög, akkor még neki tudok futni, max azon a részen 8szor annyi időt fogok elpazarolni :D

Köszönöm a válaszokat!
4.
4.
SWBF2
#1: Az egyes nem annyira gáz, a kettesben viszont egyik részen vannak pókok dögivel. Ha NAGYON félsz a pókoktól, azt nem fogod szeretni. Plafonról fejre ereszkedés, sötétben kergetőzés, ember-pók hibrid, ott minden van. A zene is rátesz egy lapáttal, az is "pókosabb". Amennyire az egyesre emlékszem, ott egy pók van csak, az egyik boss. (Meg egy NPC, de azt simán kikerülöd, ha akarod.)
3.
3.
biohazard rex
#1: Mind két dark souls-ban van egy pók boss, a 2-ben előtte kell kisebb pókokat is csapni, ahogy előttem is írták.
2.
2.
nosocsi
Hát konkrétan van egy baszottnagy pók boss, ráadásul az odajutáshoz is át kell verekedned magad pár pókicán. Legalábbis Dark Souls 2 esetében, gondolom azt kérded.
1.
1.
Chrysh
Egy mocskosul OFF kérdést tennék fel, de fontos lenne tudnom a Dark Souls esetében:

Láttam, hogy a Dark Soulsban is vannak pókok, mennyire parásak és szaratósak? :D
Azért kérdem, mert már emiatt több játékba is beletört a bicskám, pl.: Doom 3, Dark Messiah, valamint a Metro Last Light pókos része ill. a sok pókháló felgyújtogatása miatt is vagy 3szorosára duzzadt a játékidőm :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...