Kratos is benne lesz a Shovel Knightban

  • Írta: zoenn
  • 2015. április 12.
  • Videó
Link másolása
Nem csak a Battletoads rajongói örülhetnek a Yacht Club Games retró platformjátékának. A God of War főhőse, Kratos is tiszteletét teszi a Shovel Knightban, ráadásul nem is akárhogy! Ő lesz az egyik főellenség!

Ígéretesnek néz ki a retro grafikával operáló Shovel Knight, ráadásul a fejlesztők arra is figyeltek, hogy konzolokon egy-egy exkluzív karakter is bekerüljön a játékba. A GDC-n leleplezett Xbox One-os verzióban a Battletoads karaktereinek, míg a tavalyi PlayStation Experience-en bejelentett PS3-as, PS Vitás és PS4-es változatban Kratosnak örülhetünk.


A srácok szerint Kratos eléggé el lesz dugva a platformerben, de ha nyitva tartjuk a szemünket, összeakaszthatjuk vele a bajuszt. Bizony, a God of War hőse trükkös főellenségként cameózik a játékban.

A Shovel Knight valamikor április 22-én érkezik PlayStation platformokra, illetve már elérhető PC-re, Wii U-ra, 3DS-re, Macre és Linuxra.

Slusszpoén: íme, a God of War zenéjének 8-bites változata

17.
17.
mestermagyar
#16: Ez a helyzet. Mint mondtam, az első néhány ilyen, pl. beleszámítva az egy embertől többéves munkát igénylő minecraftot, kivételt képez.
16.
16.
Spectrum
#15: Retro grafika = nincs pénzünk, kevesen vagyunk, gyorsan össze akarunk dobni valamit jó pénzért, tehetségtelenek vagyunk, stb.
Tisztelet a kivételnek.
15.
15.
mestermagyar
#14: Nem a 3d igényéről van szó. A 2d-t is lehet gyönyörűre csinálni, lásd pillars of ethernity. Hanem, hogy nem 2-3, hanem 200-300 ilyen "nemszámitagrafó" játék van. 2-3 játék eszedbe juttatja ezt. A maradék 297 szimplán bebújik ez alá a szófordulat alá, és kezdődhet a filléres, gyorsan elkészített játékok tömkelegének a gyártása. Na ez már csak arra jó, hogy lemenjen az igény grafika terén, hogy amikor már annyira belédivódott a szófordulat, hogy fel sem tűnik, visszatérj a jobb grafikára, mert újra elképeszt. Márha bárki is venni fogja ezeket a neo-8bites játékokat. A terrarianál, és a minecraftnál le kellett volna zárni ezt a dolgot 5 éve. Itt legalább az összhatás keltett valamit.

Az indie meg még mindig nem csak a 2 véglet. Nem csak a grafikára támaszkodó, és a grafikára egyáltalán nem támaszkodó játékok vannak.
14.
14.
dcba
En nem mondom, h nincs igeny az ilyesmire es persze legyenek ilyenek is es az is igaz, h nehany indie jatek jobb es igenyesebb mint a mai AAA csodak, de....

... azert az tulzas, h boxon es ps4-en kb ez a felhozatal es nem kepesek normalis tartalmakat csinalni es igenis kell grafika is es az, h oldalnezetes egy jatek meg nem jelenti azt, h 8 bites grafikaval kene operalni, lehet azt is szepen csinalni lasd Rayman sorozat vagy az Ori, amik sidescrollos jatekok megis allejtoen szepek.

En meg a C64-el kezdtem tehat jocskan jutott az ilyesmi jatekokbol es mar Super Nintendon is szebbek voltak a jatekok mint pl ez es ok, h jo lesz a jatek, de nekem senki ne mondja, h nem jatszik inkabb szivesen egy olyan jatekkal ami a szemet is kenyezteti es nem csak az elmet. 2015 van es igenis van igeny a 3Ds megjelenitesre es az, h a mai "csodajatekok", nagyresze szutyok az nem kifogas, mert par eve meg a ketto ment egyutt, csak az elmult 2-3 evben kurvult igy egy a jatekvilag.

Egy ilyen cimet en inkabb mobilra adnek ki, mert ott meg en is szeretem az ilyesmit, de PC-n es boxon tuti nem allok mar neki ilyen jateknak.
13.
13.
Hunszi
Hipsterek és hipster generáció, csak ennyit tudok mondani...szinte tökéletesen egy vonalon mozognak ezek a dolgok manapság minden fronton.
12.
12.
Drraco
#11: Én 38 vagyok, mégis unom ezeket a pixeles játékokat, kövezz meg. Régen jók voltak, manapság is szívesen felelevenítek pár régi kedves címet, de túl sok ilyet készítenek újabban. Mi lesz a következő lépés? Visszajön a fekete-fehér, majd a némafilm? Aztán a könyveket papirusztekercsekre írják? Jó néha a retro (zenében, filmben, játékban), de itt inkább olyan érzésem van, hogy minek kidolgozni valamit, ha így is megveszik?
11.
11.
aordog
Nekem ez tetszik. Ha már itt tartunk...tudtok segíteni?
A Hotline Miami 1-et szeretném megszerezni PC-re. Eggyik ismerősöm felrakta a gépemre, de lefagy a 4. pályán...
Amúgy én a mai játékokat is szeretem, de ezeken illetve ilyeneken cseperedtem fel és ezek a Játékok igenis jók! Persze ezeket érteni és látni is kell. 33 vagyok. Ezt egy 20 éves nehezen fogja megérteni...
10.
10.
Rakottkrumpli
9.
9.
mestermagyar
8.
8.
Rakottkrumpli
7.
7.
mestermagyar
#5: 1.Na azért cikinek nevezni egy játékot a grafó miatt már tényleg a legalja lenne.
2.Nincs olyan hogy ciki.
3.A játék jó, de nekünk ettől a kapitalista feltünéskeltő áskálódástól, és a trógerságtol "megy el a kedvünk" a játékkal kapcsolatban. Ez a hirdetőkampány olyan színvonal, mint kiszel tünde perelgetései. A 2d-s játékok ontása a store-okba. Én ilyeneken nőttem fel, csak ingyen voltak, és kellett hozzá adobe flashplayer. Ez olyan, mint hogyha eltakarnád a kostolóstandot egy másikkal, ami pénzért osztja a sajtdarabkákat.
6.
6.
Rakottkrumpli
#5: Így van! Hatalmas játék! Mindenkinek ajánlom, akinek van olyanja, hogy ízlés és nem a szájukba hájpolt tripla A-s játékokra vannak korlátolva. (Amiknek a nagy része manapság olyan minőségi, hogy még a passziánsz is sokszor élvezetesebb....)
5.
5.
fojesz
Aki esetleg az alábbi kommentek miatt azt hinné, hogy a Shovel Knight egy ciki játék, és egyáltalán nem jó, az ne aggódjon, mert épp ellenkezőleg. :)
4.
4.
mestermagyar
#3: Bocsánat, dehogy öreggamer. Nem is a játékot adják el, csak arra jó az egész, hogy ilyen híreket gyártsanak, ami miatt a "nem a grafika a lényeg", és a többmilliós god of war rajongói réteg zabálni fogja az ilyen szart.

Fogadjunk, hogy ezalatt senki sem hallott olyanról hogy geometry dash...
3.
3.
mestermagyar
#2: Az mégegy dolog viszont, hogy 2d-s agyonpixelezett játékok bossairól már a 3. hír jött ki napokon belül. Kérdem én, ki ne tudna a számítógépen 2 perc alatt összehajigálni egy játékot, ahol márió, gay-ben, kratosz, notch, ezio, és társaik randalíroznak mint főbossok, ráadásul ingyen? Ez most vagy egy felkapott öreggamervonzó-hír a külföldi híroldalaknál, vagy az oldal szerkesztői keresnek casus bellit hogy a 2d-s indijeikről valami érdekeset találjanak, amit aztán kiraknak hírnek, hogy mindenki megismerje a játékaikat.
2.
2.
mestermagyar
#1: Még élvezni is lehetne, ha nem öntenék el velük a piacot arra hivatkozva, hogy a "grafika nem minden". Nem minden, de attól, hogy retrósítják már-már túlságosan is a játékot, még nem lesz jobb.
1.
1.
dcba
Ezekre most komolyan van igeny??? Mobilon jopofa dolog lehetne, de arra meg nem jon. PS4-re es Xbox 1-re, meg ezek lepik el az egesz market place-t. Ez nem next generation, hanem degeneration.

Szanalom ami manapsag megy jatek fronton az elmult 2 evben.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...