Összeomlik a PC-s Mortal Kombat X

  • Írta: zoenn
  • 2015. április 15.
  • Hír
Link másolása
Hasonlóan a GTA V-höz, a PC-s Mortal Kombat X startja sem ment simán, több steames felhasználó jelezte, hogy a port összeomlik és komoly stabilitási problémákkal küzd. Az ok: a letöltött adatok hibás kezelése.

A Mortal Kombat X PC-s debütálását is számos hibajelenség árnyékolta be. Több Reddit- és Steam-felhasználó jelezte, hogy csupán a játék főmenüjéig jutottak el, és amint valamelyik menüpontra rákattintanak, a program azonnal összeomlik. Néhányuk ugyan belekóstolhatott az egyjátékos módba, de az is komoly stabilitási problémákkal küzd.

A hiba a Steam vadiúj letöltési rendszerében keresendő. Hasonlóan a konzolokon látott megoldáshoz, a Valve keretrendszere elsőként egy 3 GB-os adatcsomagot tölt le, ami után játszhatóvá válik a Mortal Kombat X kampányának eleje, miközben a többi adat a háttérben töltődik le. A teljes játék valójában 23 adatcsomagból áll, a probléma pedig az, hogy ezek nem automatikusan töltődnek le, egyenként kell kijelölnünk őket a DLC-ket tartalmazó listában.

Pontosan így:

Ha az összes letöltés véget ér, a bunyós címnek már működnie kell. A Mortal Kombat X az első játék, amely támogatja az új letöltési rendszert, de a fentiek tanúsága szerint, nem startolt valami fényesen. Szerencsére a fejlesztők már dolgoznak a hiba elhárításán.

Botrányos DLC-k

Szintén nagy port kavartak az Easy Fatalities nevű DLC-k. Ezek 0,99 vagy 4,99 dollárba kerülnek, a segítségükkel öt vagy harminc alkalommal könnyebb kivégzéseket mutathatunk be a játékban. Ilyen könnyítéseket egyébként magunktól is szerezhetünk tokenek formájában, ám roppant limitált számban.

Szintén a lustább játékosoknak jön jól a 19,99 dollárba kerülő Unlock all Krypt Items csomag, amellyel a Krypt mód összes rejtett extráját feloldhatjuk.

Szerintetek is etikátlanok az ilyen fizetős segítségek?

38.
38.
KillerKim
Hehe! 15,4 Gb frissítés némi shader optimalizálás és,hogy a visszajátszás ne foglaljon annyi helyet.Cserébe kapunk 10000 pénzt.Mondjuk a +500000 mellé nem biztos,hogy el tudom költeni.
37.
37.
KillerKim
Hehe! 15,4Gb frissítés Jól kezdődik a hétvége.Shaderek optimalizálásra és,hogy a visszajátszás ne foglaljon annyi helyet.Legalább adnak 10000 pénzt (de minek 500000 +-ban vagyok)
36.
36.
DarkAssists
Meglepölően jól nincs lag
35.
35.
ZooleK
#34: Első ránézésre hibátlannak tűnik. Hamar talált ellenfelet, a harc pedig teljesen akadásmentes volt. Na meg elég rövid is, mert kifogtam egy nálam is nagyobb noobot, pedig nem hittem volna, hogy van ilyen :)
Majd később még megyek jó néhány online meccset, a nagy számok törvénye alapján ha van hiba majd kibukik, de egyelőre én azt mondom, tökéletes, nem olyan mint az előző részben volt.
34.
34.
Trapyd
PC s MKX tulajok. Hogy megy az online része a játéknak?
33.
33.
DarkAssists
A sztory modban rengeteg olyan kari van aki nincs is a választhato karakterek között ez számomra felettébb érdekes szerintem majd feloldják idővel ...
32.
32.
ZooleK
A fatalityk csak néhány alkalommal két gombosak, nekem kb 5-10 harc erejéig volt az. Goro egyébként elég jól sikerült karakter lett ezúttal(a jelenlegi választékból a legnormálisabb is egyúttal), bár ha nem úgy harangozzák be a dolgot, hogy kizárólag elővásárlói ajándékként lesz elérhető, akkor megvártam volna míg emberi áron adják a játékot. Csak mert ehhez képest 5 euro Goro karaktere, bárki megveheti, nem kell elővétel hozzá...A játék maga egyébként nagyon zsír, néhány apró dologtól eltekintve, mint mondjuk az olyan lefagyás, amin a ctrl+alt+del sem segít, csak a gép áramtalanítása...a proci meg sem érzi, pedig csak 4magos, ellenben a 8gb ram miatt néha(szerintem igencsak indokolatlanul) sír hogy kevés. Van még rajta mit csiszolni, remélem marha gyorsan meg is oldják a dolgot. Maga a játék, a karakterek érdektelenségétől eltekintve világbajnok, az eddigi nagy kedvenc MK9 sehol nem lesz ehhez képest, ha végre normálisan fog működni, és persze egy újabb sorral bővítik a karakterlistát, mert szerintem gyenge ami most van. Érdektelen a karakterek jó része, és biztosan nem csak én látom ezt így.
31.
31.
DarkAssists
Hàt én is az online részének szurkolok remélem lag mentes lesz az mk9 szörnyű volt ... amúgy mára majdnem tökéletes a jáTék csak érdekes ,hogy a steam könyvtár még nem is érzékeli nyílvántartásba a játékot ... Vannak apro bugok ... amúgy a játék nagyon jó a storyt elkeztem filmbe való jelenetek övezik
30.
30.
SP4C3F0X
#29: Lehet hogy a Steambox konzolról beszél a csávókám :)
28.
28.
Dio papa
Ennél tényleg van még lejjebb?
27.
27.
Necreon
Egyébként ez az easy fatality ez most mi? Én nem vettem semmi DLC-t csak pre-order példányom volt amihez tudtommal csak Goro járt, még is minden fatality 2 gombos. Ilyenek hogy tartsd lenyomva a védekezést és nyomj egy kis front punch-ot középtávról. De az összes.
26.
26.
Necreon
#24: Válts letöltési szervert steam-en. Magyarország és valamelyik német szerver is döglassú volt, átállítottam ukránra és hasított max sebességel.
25.
25.
ScoDepp
#24: Én tegnap 17-18 körül kezdtem el telepíteni, és este 22körül már tudtam játszani vele. Nem tudom neked miért ilyen lassú. Az elején amikor még nem tudtam, hogy 29 packot kell telepíteni, azt csináltam hogy ki-be lépkedtem a Steam-ből. És akkor kicsit begyorsult, de aztán már ez se segített.....
24.
24.
roli33
#23: Nekem még azóta is szedi a steam a 29 update-t. Miért ilyen lassú? Nincs más megoldás?
23.
23.
ScoDepp
A GK kicsit késve közölte le, ezt a hírt. Nálam már hibátlanul megy az összes játékmód. Ma reggel 1:15 körül helyreállt nálam a rend és kijavították azt, hogy csak a Single Fight elérhető. Nagyon patent a játék!!!!! Nem csalódtam.
22.
22.
Yanez
Nálam csak az update-t szedte lassan, egyébként nulla probléma a játékkal. (PS4)
21.
21.
Spectrum
#20: Ügyes próbálkozás, de nem etetek trollt, próbálkozz másnál. ;-)
20.
20.
#12: +1 Teljesen egyetértek veled minek marnátok egymást, ha egyszer ki is nyalhatjátok egymás fenekét. Tudod, ahogy a blogszekcióban szoktátok. ;)
18.
18.
Necreon
Publikálva 3 órája.
Dél van.
Ma munka előtt hajnalban még kipróbáltam milyen a tegnaphoz képest. Tökéletesen működik, kampány, online is (ráadásul a konzolos rémhírekkel ellentétben totál lagmentes volt az a 2 meccs amit játszottam, remélem nem csak szerencsém volt).

Nem értem minek kell a lincshangulatot teremteni amikor már rég nem aktuális a dolog.
17.
17.
Trapyd
#8: Nekem egy Q6600 (3 ra húzva) pötyög a gépemben, ami nem mai darab, de basszus egy Unreal 3 motoros játékról beszélünk, ha megzabálja a játék az mocsok nagy szégyen. No meg meglátjuk játszható lesz e neten, nem úgy mint a 9. Ha nem, mehet a fenébe a játék bármilyen jó is.
16.
16.
felegyi
Íme a butítás, már nem csak az iskolapadban használják ki gyengeségünket a tanulás iránt :)
15.
15.
Raam989
De remélem azért a könnyített kivégzés során megjelenik valami megszégyenítő felirat a képernyőn, hogy pl. "ez a játékos könnyített kivégzést hajtott végre". Én még most is csak fogom a fejem, hogy hogyan lehet ilyenre igény... Ha a játékosokban már a vágy sincs meg arra, hogy kiismerjék a játékokat, akkor ez az ipar végképp meghalt...
14.
14.
Chrysh
#12: Amíg nem lesz egy nagy utópisztikus egyetlen gép amin mindenki játszik, addig menni fog ez a (szerintem is) tök felesleges flamelés

Amúgy ez az easy fatalities, a nagy MK fanoknak biztos megbotránkoztató, de ötletként egyáltalán nem halvaszületett
12.
12.
Spectrum
#11: Nekem van konzol is és PC is, mindet szeretem, de érdekes, hogy ilyen híreknél nincs ott a #PCMASTERRACE.

Mind játékosok vagyunk, együtt sírunk, együtt nevetünk. Nincs értelme a platform miatt marni egymást.
8.
8.
Dízel
a cikkhez: Persze, az az etikátlan aki fizet azért, hogy előnyhöz jusson, de azért aki ezt kitalálta sem volt éppen korrekt. Meg sem lepődök az ilyen undorító húzásokon, igy működik a világ is nagyban, akiknek van pénze az könnyebben tud előrébb jutni az élet minden területén. ez van.
más: hallom megint érdemes volt csúsztatni, most nem a letöltési problémákra gondolok, hanem hogy 4 magos procikat siman kifektet a játék. Amíg nem probalom ki nem írom le, de kösz az optimalizálást!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...