Amerikai toplista: újra vezet a PS4

Megjelent az NPD Group legújabb elemzése, ezúttal az amerikai játékpiac márciusát összesítette a cég. A tavalyi év hasonló időszakához képest a múlt hónap gyenge volt, a hardver- és a szoftvereladások is visszaestek.

Márciusban 963,7 millió dollár volt az amerikai játékpiac forgalma, ez azonban 6 százalékos visszaesés a tavalyi év márciusához képest. A csökkenésért jórészt a konzolok feleltek: itt 21 százalékos volt a mínusz éves szinten, a forgalom 311,1 millió dollár volt. A játék eladásai 3 százalékkal csökkentek (395,4 millió dollár), egyedül a kiegészítők szegmense tudott erősödni, a 257,2 millió dollár 15 százalékos javulást jelent.

Hardverfronton a nappaliba szánt gépek húzták vissza a számokat, ezekből 29 százalékkal kevesebb fogyott, miközben a kézikonzolok 71 százalékot javítottak. Pontos eladási számot most egyik konzolgyártó sem közölt, de a Nintendo elmondta, hogy mind a 3DS, mind pedig a Wii U jobban áll az idei évben, mint a tavalyi év hasonló időszakában (összesen 60 százalékos az előny), míg a Microsoft annyit közölt, hogy az Xbox One is jobban áll, mint az Xbox 360 a pályafutása hasonló szakaszában. A Sony annyit tett hozzá még mindehhez, hogy a PS4 volt a hónap legnépszerűbb konzolja.

Habár a játékeladások terén is csökkenést mért az NPD, azt megjegyezte, hogy a nyolcadik generációs gépek egyre jobban szerepelnek ezen a téren: éves szinten 58 százalékkal több pénzt költöttek az amerikaiak PS4-es, Xbox One-os és Wii U-s játékokra. A toplistát a Battlefield: Hardline vezeti, utána pedig a Bloodborne következik, és utóbbi a PS4 második legjobban rajtoló first-party címe volt - a tavaly márciusban debütált inFamous: Second Son vezet ebből a szempontból.

  1. Battlefield: Hardline
  2. Bloodborne
  3. Grand Theft Auto V
  4. Mario Party 10
  5. Call of Duty: Advanced Warfare
  6. MLB 15: The Show
  7. Minecraft
  8. NBA 2K15
  9. Borderlands: The Handsome Collection
  10. Final Fantasy: Type-0 HD
10 komment - szólj hozzá!