Újabb szigorítások a Steamen

Link másolása
Az utóbbi években egyre több funkcióval bővült a Steam, de a Steam Machine-ok közeledtével a biztonsági szabályokon is szigorít a Valve. Az újonnan bevezetett korlátozásokkal az álprofilokat próbálják ellehetetleníteni.

Rengeteg funkcióval bővült az utóbbi időben a Steam, emellett a Valve a rendszer biztonságára is próbál ráerősíteni. Szükség is van rá, hiszen idén novemberben megérkeznek az első Steam Machine-ok, így még több felhasználó lesz "hozzáláncolva" a Steamhez.

Az utóbbi egy évben változtattak az Steam Early Access szabályzatán és a kereskedést is megbonyolították, hogy elejét vegyék a visszaéléseknek. Ezúttal az új felhasználók hozzáférését korlátozzák, így azok csak akkor férnek hozzá egyes funkciókhoz, ha már elköltöttek legalább 5 eurót a Steam webáruházában.

A frissen regisztráltak számára így olyan funkciók válnak elérhetetlenné, mint a barátfelkérés küldése vagy a csoportos chat indítása - a teljes listát erre találjátok. Fontos megjegyezni, hogy a korlátozás kizárólag webshopban való vásárlással oldható fel, tehát az ingyen játékok letöltésével vagy a dobozos címek aktiválásával sem kapjuk meg a teljes hozzáférést. A Valve szerint erre a szabályra azért van szükség, hogy elejét vegyék az olyan álprofilok létrehozásának, melyeket később visszaélésekhez használnak.

A bejelentkezés menetén is újítások várhatóak: a kétlépcsős azonosítás már eddig is elérhető volt e-mailen keresztül, azonban egy új alkalmazás segítségével már az androidos telefonunkat is használhatjuk az belépéshez.

14.
14.
kirschakos
Hát... ezeket soha nem is használtam, úgyhogy nekem 8 :D
A Steam nálam csak szükséges rossz :D
13.
13.
Ez akkor működne, ha mondjuk 5 vagy 10-edik szinthez, aktív felhasználáshoz kötnék. Pedig nem olyan nehéz guesselni, hogy melyik fiók valós és ténylegesen használják és melyik kamu... Ez tényleg inkább tűnik 'szedjünk be 5 zsetont a csalóktól' típusú intézkedésnek.
Az más kérdés, hogy a szándék és az irány tetszik, a kivitelezés még nem az igazi...
11.
11.
markoci555
Ezzel nem kiszűrik, hanem bezsebelnek 5 euró valahányad részét.
10.
10.
kisbiflos
Ez így volt a legelején is. Sőt, annyira nem is az elején, valamikor akkor tűntették el ezeket a dolgokat amikor a TF2 ingyenes lett, azóta hihetetlenül sok lett a scam....
9.
9.
Extol
Helyes! Engem is gyakran zaklatnak új profilok. Le velük
8.
8.
Birkazoli
#2: Ha jól tudom most már Android-os programban is lesz a kétlépcsős azonosítóhoz kód, ami percenként frissül, hasonlóan a Battle.net Authenticator-hoz vagy a Google Hitelesítő programjához képest. Így nem kell várni az e-mailre ha új gépről lépsz be, hanem csak a telefonodon megnyitod a Steam alkalmazást, és rögtön beírod az éppen jelzett kódot. :)
7.
7.
#2: Meg egy vasalorol is belephetsz a steamre.
Csak gyozd bemasolgatni a levelben kapott kodokat.
Na az az idegesito.
6.
6.
Levente008
Yeah! Végre nem zaklatnak a trade scammerek stattrak asimov-okal :D
5.
5.
rappit
3.
3.
mestermagyar
#1: Akik közül 1-2-nek a profilképe olyan mint neked. XD
2.
2.
DarkAssists
Androidos telefonon már nagyon rég lehetőség volt belépni a steamre mi ezen az újjítás?
1.
1.
rappit
Király!
Végre nem zaklatnak majd a 0. leveles trade scammerek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...