Kivonul a Konami a New York-i tőzsdéről

A Silent Hills törléséről szóló hírek mellett egy másik Konami-bejelentést is felkapott a sajtó a minap: a cég közölte, hogy kivonul a New York-i tőzsdéről. Durván hangzik? Pedig semmi különös nincs benne.

Először jön a Kojima-ügy, aztán kiderül, hogy nem csinálják meg a Silent Hillst, most meg bejelentik, hogy kivonulnak a New York-i tőzsdéről - hát mi folyik a Konaminál?

Nos, jelentős átalakulások, az egész biztos, mindenesetre vicces, hogy az említett tőzsdés bejelentés (ami amúgy az üzleti élet szereplőin kívül senkit nem érdekelne) mekkora felhajtást kapott és milyen összeesküvés-elméleteket szült a körülmények miatt - noha ez tényleg racionális döntés volt a kiadó részéről.

Mikor lenne ez különösen érdekes hír?

  1. Ha a Konamit kitették volna a tőzsdéről.
  2. Ha a Konami úgy "általában" véve kivonult volna "a tőzsdéről".


Itt egyikről sincs szó. A Konami önként vonult ki a New York-i tőzsdéről, és csak arról. Ezt azért fontos kiemelni, mert a cég részvényeivel Japánban és Londonban is kereskednek, sőt tavaly a céghez köthető értékpapír-forgalom 99,71 százalékát a japánoknál és a briteknél bonyolították le, a New York-i kereskedelem tehát elenyésző mértékű volt. És hogy miért kellett kivonulni? Mert "tőzsdén szerepelni" kötelezettségekkel jár, ami pénzbe kerül, egyes vélemények szerint a Konaminak legalább 5 millió dollárba fájt ez évente - a cég ez az összeget akarja megspórolni ezzel a lépéssel.

Köszi, kopic!

8 komment - szólj hozzá!