E3 2015: PC-s konferencia is lesz

Link másolása
Az AMD és a PC Gamer közreműködésének hála az idei E3-on már a PC-s fejlesztők számára is lesz konferencia, így a kiadók és a konzolok mellett a PC-s játékostársadalom is megkapja a maga showját.

Hagyományteremtő céllal az idei E3-on a PC Gamer és az AMD közreműkődésével PC-s fejlesztők és játékosok is megkapják a saját showjukat. A PC Gaming Show hasonló műsort ígér, mint a konzolos konferenciák.

Június 16-án, Los Angelesben az idei E3 keretén belül rendezik majd meg az első PC Gaming Showt. A PC Gamer főszerkesztője szerint a PC-s játékipar aranykorában élünk, de ennek ellenére a platformnak nincs fő támogatója, mint a konzolok esetében, és így saját marketinggépezete sincs. Az AMD-vel együttműködve ezért hozták létre a PC Gaming Showt, mely a konzolos konferenciákhoz hasonló műsorral várja az érdeklődőket.

A show hivatalos oldala szerint olyan fejlesztők és vállalatok fognak fellépni, mint Cliff Bleszinski, Dean Hall, a Devolver Digital, a Square Enix, a Humble Bundle, a Paradox Interactive és a Blizzard Entertainment. Később ehhez még újabb támogatók és fellépők is csatlakozhatnak. A műsort Twitchen is nyomon lehet majd követni, és mi is beszámolunk majd róla.

39.
39.
hedzsooo
#38: Deus Ex érdekelne engem is, meg pl. Chris Robertsék is lehetnének vendégek a független fejlesztők részéről, jó lenne valami újdonság már ismét a Star Citizennel kapcsban is, pl. a Squadron42-vel kapcsban. :)
38.
38.
DON GONDOCS
Cliff Bleszinski, Dean Hall, a Devolver Digital, a Square Enix, a Humble Bundle, a Paradox.
Remélem demózák az új Tomb Raider, Deus Ex, Just Cause3at.
35.
35.
hedzsooo
#3: Ne haragudj, de te írsz nagy zöldségeket, ráadásul azt elfelejtetted megemlíteni, hogy a PC-k élettartama kihúzható optimális esetben (értsd: jó alap konfigot építettél a leglején a 200-300 ezerből) akár 7-8 évre is, minimális fejlesztéssel pedig minden játékot játszhatsz konzolok feletti minőségben a 7-8 év során. (Minimális fejlesztés - Értsd: Nem cserélsz monitort, hangszórókat, egeret, billentyűzetet, alaplapot, memóriákat, prosszeszort, merevlemezt, tápot, házat, stb. a 7-8 év során. Mindössze a VGA-t cseréled 2xszer, max.(!) 3xszor, ha neked nem elég a konzolok feletti teljesítmény, de ultra brutál Ultra/maxed out grafikára vágysz minden játéknál kivétel nélkül, plusz 1xszer memóriát/RAM-ot bővítesz/duplázol a 7-8 év során, mikor már tényleg érdemes.

Saját példa: 5 éve raktam össze a mostani gépem alapját (ráadásul monitor+egér+billenyűzet+hangszóróok már megvoltak az előző konfigból), szóval 200 ezerből igen komoly kis alapot raktam össze akkor, 5 éve:
i7 2600k + faxa proci hűtő a gyári helyett (CoolerMaster V8)
8 (2x4) GB RAM DDR3 + az új alaplap az proci,memória kombóhoz
új tápegység
VGA-t akkor nem vettem, megtartottam az előző konfigomból, közben már egyszer azóta cseréltem GTX 480-asról GTX 770 4GB-ra
Házikót sem vettem, jó a régi, ami most már közel 9 éves, ám hibátlan még mindig, igaz takarítom is rendszeresen, meg feleslegesen nem járatom csúcsra benne a ventiket, mert nemhogy alap, de alacsony fordulattal is jól hűtenek a ventik benne teljesen.

Igen, VGA-t tehát cseréltem az 5 év során már, ám pl. a procit még nem kellett túlhajtanom 1 játék során sem, szóval még kb. 2 évet bírni fog a reményeim szerint, hiszen az i7-2600k-ban rengeteg potenciál van a túlhajtásra.(Kíváncsiságból, tesztelés képpen már túlhajtottam párszor, lazán viszi a 4.8 Ghz-et is, nem hibáz akkor sem a rendszer, nem fagyott ki egyetlen durvább teszt közben sem.)
Az egyszeri VGA csere mellett az eddig eltelt 5 év során tehát egy VGA cserém volt (GTX 480-ról GTX 770-re), plusz a RAM-okat dupláztam tavaly meg (A 8-ról 16 GB-ra, de azt meg nem igazán a játékok miatt, hanem mert pl. videókat szerkeszteni is szeretek, meg pl. 3D-s progikat is tanulok már használni.)

Ja, a játékok meg potya áron vannak PC-re, szóval amellett, hogy ha nem játszok, akkor sem porosodik csak a vas, hanem másra is használható, még az új játékok beszerzése sem nehéz korrekt áron, fél év után szinte mindegyikre találni nagyon jó akciókat a digitális terjesztőknél elsősorban, de akár dobozos verzióban is sokszor. ;) :)
34.
34.
rappit
#29: Szerinted a hőnáhított konzolodban milyen GPU van 130 ezer forintért? Meg eddig nem baj ha ocsmány grafikát kapsz 30fps-en mert nem az számít, de amikor a PC-t kell szidni akkor egyből csak az ultra a játszható.
32.
32.
randall13
#31: Ja, egyébként PS4-ben is 7870 van.
31.
31.
randall13
#29: Far Cry 3 1920x1080 - Ultra Quality + 4x MSAA + Enh. AtoC --> 30fps
Crysis: Warhead 1920x1080 - Enthusiast Quality + 4xAA --> 44fps
Batman: Arkham City 920x1200 - Extreme quality + FXAA-HIGH --> 71fps

via GPUboss
30.
30.
Baysi
#29: Pont egy pár hete váltam meg szeretett Sapphire 7870-emtől... és neked meg látványosan fingod sincs róla mit tud ez a kártya. Nem veszekedni akarok lehet és legyen is véleményed, szeresd a konzolt jobban, viszont baromságokat ne írj mert attól még nem lesz igazad! :D
29.
29.
crytek
#28: Tények nesze:

Akkor sorolok párat: Metro széria, Crysis 3, AC Unity, Watch Dogs, GTA 5, Ryse: Son of Rome,Sleeping Dogs se virgonckodik nagyon , Far cry 3 is éppenhogy döcög. Van többi is de hirtelen ennyi tesztet néztem át.

Max grafikáról beszélek nem kell hazudozni és terelni.
28.
28.
Stranger
#27: Gondoltam, hogy tényeket megint nem kapok. Amúgy az előbb még másfél év után egy 300 ezres gépnél szerinted butítani kellett. :S Na itt van ez a 3-4 éves közel sem 300 ezres gép és max ennél kell néhány játékot butítani. Ennyit erről.
Egyébként ha elég a konzolos minőség konzolon, akkor PC-n miért olyan nagy szám butítani? 900-1080P, FXAA, 30FPS, medium-high grafika... Ehhez elég lesz a HD7870+i5 2500K páros 3 év múlva is.
27.
27.
crytek
#25: Csak a te kedvedért nem fogok teszteket keresgélni. A lényeg ,hogy halvány lila fogalmad nincs láthatóan mi is az a "max grafika" főleg a 7870 tükrében. Ezzel a VGA-al inkább ne is írogass főleg ne amikor a "max" grafikáról beszélünk.
26.
26.
GAMEROD
#24: Küzdeni nem küzd, kivéve annak aki minden áron 60 fps-t akar. Egyedül a GTA préris területei fingatják meg azokat a kártyákat is, szerintem azért mert a távoli hegyek egészét is betölti. Valamit variálni kéne azon a részen.
25.
25.
Stranger
#20: Ok, írd le, mire nem elég egy 4 éves I5 2500K és egy 3 éves HD7870. Jöhetnek a tesztek, én nem találok.
21.
21.
randall13
#20: Szokták mondani, hogy a konzolos filmet néz, a PC-s játszik.
20.
20.
crytek
#18: Igen csak amíg pc-n vársz 500 évet hogy valami akciózva legyen addig psn és live-on top aaa überbrutál gameket adnak ingyé.
Szóval ott is ha megveszed a konzol szépen fel lehet tápolni az ingyen cucokkal.

A 300 ezres géped meg elég lesz kb 1.5 évig a max vagy a közeli grafikához azt butitgathatsz vagy költhesz megint 150 ezeret újabb vgara addig konzolon 6+ évig semmit nem kell csinálnod. És a konzolost meg nem érdekli hogy te most nagyítóval és csak állóképen de ott is éppen hogy láthatóan szebb grafikával játszod a pc-den ugyanazt a játékot.

Szokták mondani a konzolos játszik a pc-s meg grafikát állítgat fps-t mér és hasonlíthat..
19.
19.
zozo76hun
"Egy ps és egy box is 150 E körül mozog"

http://mobil.argep.hu/product_2294146.html
18.
18.
Inferno
Igazából mindkettőnek megvan a hátulütője a PC szerintem nagyon drága az a 300ezer forint az én gépem is annyiba van és igaz minden ultrán megy de na ez a negatívum, pozitívum h ingyen le lehet szedni a játékokat vagy épp tényleg egy leárazáson olcsón beszerezni. A konzol szerintem ilyen szempontból fele annyi de játékot venni rá felér a pénztárcád temetésével tehát sztem igazából ez attól függ merre húzza az embert a szíve :D
17.
17.
rappit
#6: Az i7 helyett bőségesen elég lett volna egy i5 és a különbözetből egy jobb videókártya. Csak egy meglátás.
guitarlord:
Arról nem is beszélve, hogy redditen van egy rakás softwareswap meg software trade subreddit, ahol a mostani játékokhoz is nagyon olcsón hozzá juthatsz. Most a GTA V 60 euró steamen és én nekem sikerült 45 euróért megszerezni redditen. Aki megelégszik a Rockstare Warehouse verzióval az megkapja 30dollárért.(8k forint)
16.
16.
guitarlord
....és hogy ne csak offtopic legyek: örülök, hogy lesz konferencia az E3-on :).
15.
15.
guitarlord
#11: Előrebocsátom, hogy erre még válaszolok itt, utána szívesen beszélhetünk tovább privátban, ne offoljuk szét a topikot :).

Az eddigi konzolos akciókat figyelembe véve írtam, hogy kb. 11-14k közt van akciósan egy játék. PC-n mindhárom hely, amit írtam eszméletlen akciókat tart, folyamatos cserékkel és minden héten. Konzolon ez most nincs meg (van X1-em és PS4-em is). A használt játék valóban nem igazán van PC-n, ellenben konzolon sem láttam anno akkora eltéréseket árakat tekintve, hogy megérje. X360/PS3 esetén pár éve még nem volt nagy különbség az új játékok árai közt PC-vel összehasonlítva, most viszont pofátlan a különbözet.

Abban igazad van, hogy Steam-en ugyanúgy 60$, ami itthon inkább euró, de ezért kell újonnan dobozos változatot venni, azok még mindig 9-12k közt vannak és úgyis legtöbbjüket be lehet regelni Steam-en :).

Hetekig számolgattam ezt, alaposan megrágtam a témát, anyagilag most nem éri konzolt venni, ez kb. tény :). Majd néhány év múlva (feltéve, hogy addig nem jön helyettük másik, mondván ez nem lett elég erős hardveresen, hogy tartsa az iramot), meg ha már elég exkluzív lesz rá :).
14.
14.
KeXxX
randall volt a szalma, PaprikaJancsi pedig a gyufa.. lőjétek fejbe magatokat.
13.
13.
-Cash-
Itt most nem az a lényeg hogy mennyibe kerül egy gép, hanem hogy ott lesz a PC az E3-on. Aki megengedheti magának a gamer pc-t az meg, aki meg nem az nem.
Ráadásul ez pont nem a leggépigényesebb divatjátékok érdeme, hanem a kifejezetten pc-re készült game-eké, elég ha megnézzük milyen cégek lesznek rajta.És ez külön öröm.
12.
12.
Stranger
#10: De tényeket kellene írni, nem pedig fröcsögni. Na akkor mit nem bír el egy R9 270X+FX6300 páros? Lehet mutatni, segítek:
http://www.techspot.com/features/gaming/gaming-benchmarks/
Ha találtál játékot szólj.
11.
11.
simon 555
#7: Van logika abban amit mondasz, de egyben ellentmondás is.
Azt mondod, hogy "Ha vársz egy kicsit, akkor 5euró vagy az alatti értékkel is megúszhatod a GOG-ról, a Steam-ről, Humble Bundle-ön"

Ha vársz egy kicsit, konzolra is fillérekért szerezhetsz be akármit storeról akciókor, illetve ott a használt játék piac, ami PC-n szinte kihalt a Steam aktiváció végett. Ráadásul Steamen egy új játék PC-re ugyan annyi mint konzolra, 60 dollár.
10.
10.
PaprikaJancsi
#7: A te véleményedet elfogadom, de a többiekét....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...